Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 1 Aralık 2021

FINDIK=30 TL İKEN KİMİ RAHATSIZ ETTİ ?…

Fındık üreticisi şaşkın …

Son günlerde dolarda yaşanan yükseliş fındık fiyatlarınıda hareketlendirdi.

Giresun’da geçen haftaları 25 lira seviyelerinde kapayan ve geçtiğimiz hafta yaşanan artışlarla  serbest piyasada fındık fiyatlarının 30 lira bandına kadar çıkması üreticiyi bir nebze sevindirse de devreye giren karanlık eller bu hafta başında fiyatların tekrar düşmesine sebep oldu.

Son günlerde döviz fiyatlarında yaşanan hareketlilik fındık fiyatlarını da etkilemeye başladı. Uzun süredir serbest piyasada 24-25 lira civarında seyreden fındık fiyatları doların 12 liranın üzerinde seyretmesiyle birlikte 30 liraya kadar yükseldi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ise sezon başından bu yana Giresun kalite fındık için 27 lira, levant kalite fındık için ise 26 lira 50 kuruş fiyat politikasına devam ediyor.
Fındık üreticileri, dolar bazında fındık fiyatını düşük olmasından dolayı memnun olmasada bir çare de bulamamaktan sıkıntılı idi.. Yeni haftaya 25-26 lira civarında giriş yapan fındık fiyatı her ne kadar geçen hafta 30 lira bandına çıksada bu hafta başı itibarı ile tekrar düşüş yaşanmaya başlandı.
Vakfıkebir iş insanlarından  Emin Uludüz ise , tam fındık fiyatları yükseliyor du derken bu manasız ve anlamsız düşüşün içinde bir şeyler olduğunu ve artık fındıktan ellerini çeksinler bu milletin ekmeğiyle ürünü ile kimse uğraşmasın dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil