DOLAR 32,5475 0.16%
EURO 35,0223 -0.04%
ALTIN 2.438,330,12
BITCOIN 21032610.45351%
Trabzon
21°

KAPALI

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

KILIÇDAROĞLU:ÜRETİM,ÜRETİM,ÜRETİM

KILIÇDAROĞLU:ÜRETİM,ÜRETİM,ÜRETİM

ABONE OL
2 Aralık 2021 08:30
KILIÇDAROĞLU:ÜRETİM,ÜRETİM,ÜRETİM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Fox TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına katılarak gündeme dair açıklamalarda bulundu …Kemal Kılıçdaroğlu : Erdoğan faizden şikayet ediyor ama enflasyonu ona bağlıyor. Aslında gelir dağılımındaki dengesizliğin birinci amiri enflasyondur. Bakın, her şeye zam yapıldı. Zam yapılmayan hiçbir şey yok. Peki bu kadar zammın nedeni nedir? Faiz midir? Dolar kurundaki yükselişin nedeni faiz midir?
Biz faizi savunmuyoruz inmesi lazım ama önce nereden inecek faiz? Siz esnafın faizini indirdiniz mi, çiftçinin faizini indirdiniz mi, vatandaşın bankalardan çektiği kredinin faizini indirdiniz mi? Hayır bunlara hiçbir şey olmadı. Merkez Bankası birkaç baz puan indirdi ondan sonra bankalarda her şey olduğu gibi duruyor zaten. Her şey duruyor. Gelir dağılımında olağanüstü bir dengesizlik var. Zam? Her şeye zam yapıldı. Zam yapılmayan hiçbir şey yok. Bana çıkıp desinler ki, şuna zam yapmadık. Çaya mı, iğneye mi, ipliğe mi, mazota mı, şekere mi, patatese mi, marula mı neye zam yapılmadı? Her şeye zam yapıldı. Peki bu zammın sebebi ne? Bana birisinin çıkıp bunu anlatması lazım.
Merkez Bankasının faizini indiriyorsun, ekonomiyi düzeltirsen zaten faiz kendiliğinden düşer. Zaten bilmediği nokta o. Ekonomiyi düzelteceksin, enflasyonu indireceksin, piyasayı statik hale getireceksin, durağan hale getireceksin, üretimi artıracaksın, yatırımı artıracaksın. Üretim arttıkça, yatırım arttıkça, istihdam arttıkça her şey dengeyi bulur. Siz bu dengeyi bir sefer temelden bozuyorsunuz. Temelden bozduğunuz için bu noktaya geliyor zaten. Faizi indir, evet faizi indir, ben şunun için söylüyorum; “faizi indirdik” diyor, Londra’daki tefecilere dünyanın faizini ödeyen kim? Ben mi ödüyorum? 189 milyar dolar, AK Parti hükümetleri döneminde 189 milyar dolar faiz ödendi. Her saatte ödenen faizi, her dakikada ödenen faizi, her günde, her haftada, her ayda ödenen faizi defalarca dile getirdim. Bu ekonomi politikasıyla bu iş düzelmez dedim. Siz ekonomiyi düzeltmek istiyorsanız önce üretim, üretim, üretim. Üretecek vatandaş. Üretemiyor vatandaş, nasıl üretecek?

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!