Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 13 Aralık 2021

MERKEZ BANKASINDAN DOLARA 4.MÜDAHALE GELDİ

Dolar/TL’nin 14 seviyesini aşmasının ardından Merkez Bankası’ndan (MB) dördüncü müdahale de geldi.

Dolar bugün yüzde 4’ü aşan yükselişle 14,75 seviyelerine kadar yükselmişti.

MB, son müdahale için öncekiler gibi ‘sağlıksız fiyat oluşumları’nı gerekçe gösterdi.

MB, yedi yıllık aranın ardından ilk doğrudan müdahaleyi 1 Aralık’ta yapmıştı. Yaklaşık 1 milyar doları bulan müdahalenin ‘döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları’ nedeniyle yapıldığı belirtilmişti. Dolar kurunun 13,88 seviyesinde seyrettiği dakikalarda gelen hamlenin ardından ilk tepki olarak 12,50’li seviyeler görülmüştü.

İkinci müdahale isi iki gün sonra 3 Aralık’ta gerçekleşmişti. Kurun yine 13,88 seviyesinde gezdiği dakikalarda yapılan müdahalenin 150-200 milyon dolar civarında yapıldığı belirtildi. Müdahale sonrası kurun hareketi ise daha sınırlı oldu. Kur ilk tepki olarak 13,40’a kadar geriledi.

10 Aralık’ta yapılan üçüncü müdahale ise dolar kuru 13,90’ın üzerindeyken yapıldı ve ilk tepki olarak 13,70’li seviyeler görüldü. Bu müdahalenin de 500 milyon dolar seviyesinde olduğu belirtiliyor.

İlk üç müdahalenin hemen hemen aynı bölgeden gelmesi ise MB’nin dolarda seviye tuttuğu iddialarını güçlendirmişti.

Güncellenecek…

kAYNAK:diken.com.tr

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil