DOLAR 32,5218 -0.09%
EURO 34,8327 -0.11%
ALTIN 2.424,93-0,20
BITCOIN 2150481-1.33397%
Trabzon
19°

AÇIK

20:00

AKŞAMA KALAN SÜRE

CHP SÖZCÜSÜ ÖZTRAK;-YENİ SORUMUZ: “128+7 MİLYAR DOLAR NEREDE?”

CHP SÖZCÜSÜ ÖZTRAK;-YENİ SORUMUZ: “128+7 MİLYAR DOLAR NEREDE?”

ABONE OL
26 Aralık 2021 07:11
CHP SÖZCÜSÜ ÖZTRAK;-YENİ SORUMUZ: “128+7 MİLYAR DOLAR NEREDE?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak  Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki dövizin düşüşü ile ilgili açıklamalarda bulundu yaptığı basın toplantısında Öztrak  şunları söyledi:

-“BÖYLE KAZANÇ SÜLÜN OSMAN’A ŞAPKA ÇIKARTTIRIR”
-“BÜYÜK FİNANSÖRLER KORUNDU, KÜÇÜKLERE TUZAK KURULDU”
-YENİ SORUMUZ: “128+7 MİLYAR DOLAR NEREDE?”
CHP Sözcüsü Öztrak, Erdoğan’ın sebebi olduğu kur artışına, şimdi “köpük” demeye başladığını, her konuşmasında “Kurun üstündeki köpüğü almaktan” bahsettiğini belirterek, “Ortalığı köpürten kendisi, köpük dediği de milletin emeğidir, alın teridir, göz nurudur. Bu işin adını doğru koyalım. Yapılan önce ortalığı köpürtmek sonra ‘köpüğü almak’ değil, milleti çarpmaktır. Ama millet de, Erdoğan ve şürekâsını mutlaka sandıkta çarpacaktır” dedi.
Küçük yatırımcıların geçen haftadan itibaren özenle hazırlanmış bir kumpasın, planlı ve programlı bir tuzağın kurbanı olduğunu, önce dolar kurunun artırıldığını ardından da örtülü faiz artışı gerçekleştirildiğini ifade eden Öztrak, “Erdoğan’ın açıklama yaptığı akşam 18 lira 33 kuruştan 1 milyon dolar bozduran, ertesi sabah; 11 lira 16 kuruştan dolar aldığında cebine, taş atıp da yorulmadan, birkaç saatte 642 bin 743 doları koydu. Bu, dolar cinsiden yüzde 64 kazanç demektir ve birkaç saat içinde. Yani birkaç saat içinde böylesi bir kazanç açıkçası Sülün Osman’a dahi şapka çıkarttırır” diye konuştu.
Kurda düşüş öncesinde İsviçreli küresel banka UBS’in TL ile ilgili yorum ve tavsiyelerini, ABD’li finans kuruluşu JP Morgan’ın da TL ile ilgili algoritmalarını durdurduğuna, Bakan Nebati’nin de bankalarla bir toplantı yaptığına dikkat çeken Öztrak, “Öyle gözüküyor ki, büyük finansörler, vatandaşa kurulacak finansal tuzağın ya kokusunu almışlar ya da haberini almışlar. 20 Aralık gecesi vatandaşa kurulan finansal kumpastan büyük sermaye haberdar. Haberi olmayan, tasarrufunu Erdoğan’ın ipe sapa gelmez yönetiminden korumaya çalışan küçük tasarruf sahipleri. Büyük finansörler sadece kendilerini değil müşterilerini de korumuşlar. Ama küçük tasarruf sahiplerini korumakla yükümlü olan hükümet, onlara tuzak kurmuş” değerlendirmesinde bulundu.
Doların düşüşünün arkasında kamu tarafından gerçekleştirilen, planlı, programlı, yoğun bir döviz satış operasyonun olduğunun, Merkez Bankası’nın günlük analitik bilançosunun açıklanmasıyla ortaya çıktığını kaydeden Öztrak, yapılan 7 milyar dolarlık rezerv satışı hakkında hiçbir açıklama yapılmamasını eleştirdi. Öztrak, “Tıpkı 128 milyar doların Merkez Bankasının arka kapısından buharlaştırılmasında olduğu gibi, bu defa da yine Merkez Bankası’nın arka kapısından, milyarlarca dolar döviz satıldığı anlaşılmıştır. Daha önce ‘128 milyar dolar nerede?’ diye soruyorduk. Anlaşılan şimdi sorumuzu ‘128 + 7 milyar dolar nerede?’ diye değiştireceğiz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!