Ana Sayfa Aktüel, Gündem 31 Aralık 2021

2021 DE NELER OLDU

OCAK 

1 Ocak – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere kaynaklı mutasyon geçirmiş COVID-19’un Türkiye’de de tespit edildiğini açıkladı.
4 Ocak – 2021 Boğaziçi Üniversitesi protestoları: Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması öğrenciler tarafından protesto edildi.
8 Ocak – Türksat 5A uydusu, milli imkanlarla Türkiye’de birleştirilip, Falcon 9 roketiyle Cape Canaveral’den Türkiye saati ile 05:15’te uzaya gönderildi.
10 Ocak – Ankara’nın Kalecik ilçesinde saat 22.53’te Richter ölçeği’ne göre 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
13 Ocak – İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Çin aşısı CoronaVac’a acil kullanım onayı verdi. İlk aşı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yapıldı.
14 Ocak – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CoronaVac aşısı oldu.

ŞUBAT

9 Şubat – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Uzay Programı’nı açıkladı.
10 Şubat – Pençe-Kartal 2 Operasyonu: Günün ilk saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Türkiye sınırına 40 kilometre uzaklıktaki Gara bölgesinde bulunan Siyana’ya hava indirme yapılarak PKK’ya karşı Pençe Kartal-2 Operasyonu başlatıldı.
13 Şubat – Gara Katliamı: Pençe-Kartal 2 Operasyonu’nun başlaması üzerine, PKK, mağarada alıkoyduğu 13 kişiyi öldürdü.

MART

1 Mart – Tedbirli normalleşme, risk değerlendirme kriterlerine göre 4’e ayrılmış illerde kademeli olarak başladı.
2 Mart – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı’nı açıkladı.
4 Mart – Bingöl’den Tatvan’a gitmek için kalkan bir Eurocopter Cougar tipi askerî bir helikopter düştü. Helikopterin içinde bulunan 8. Kolordu Komutanı Osman Erbaş’ın da aralarında bulunduğu 11 asker öldü.
10 Mart – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in video konferans yöntemiyle katıldığı törende Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde 3. reaktörün temeli atıldı.
12 Mart – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ekonomi Reform paketini açıkladı.
20 Mart – Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul Sözleşmesi’nin Türkiye bakımından feshedilmesine karar verildi.

NİSAN

4 Nisan – 104 Emekli Amiral Bildirisi: Türk Deniz Kuvvetleri’nden emekli olmuş 104 amiral tarafından Montrö Boğazlar Sözleşmesi, Kanal İstanbul projesi ve Atatürk ilke ve devrimlerine ikaz ve atıfta bulunulan bir bildiri yayınlandı.
7 Nisan – Konya’nın Karatay ilçesinde Türk Yıldızları’na ait bir NF-5 uçağı eğitim uçuşu sırasında bilinmeyen bir nedenle düştü. Uçağın pilotu Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep kazada öldü.
14 Nisan – 19.00’dan itibaren uygulanmak üzere 2 haftalık kısmi kapanma uygulamasına geçildi. Hafta içi 19.00-05.00 saatleri arasında hafta sonunun ise tamamını kapsayacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması başta olmak üzere bir çok alanda artan vaka sayıları sonucunda sınırlama getirildi.
29 Nisan – 19.00’dan itibaren uygulanmak üzere 17 Mayıs 05.00’e kadar tam kapanma ilan edildi. Tüm kademelerde eğitime ara verildi ve sınavlar ertelendi. Şehirler arası toplu taşıma araçlarının %50 kapasiteyle çalışacağı duyuruldu. Zincir Marketlerin pazar günü kapalı olacağı açıklandı

MAYIS

5 Mayıs– Covid-19 salgını sürecinde aşılamada öncelikli gruplar arasına dahil edilen muhtarlara ve 40 yaş üstü avukatlar ile sağlık çalışanlarının eşlerine ilk doz aşıları yapılmaya başlandı.

18 Mayıs– MHP’ 100 maddelik anayasa önerisinde bulundu

28 Mayıs -Taksim’e yapılan cami, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla kılınan cuma namazıyla ibadete açıldı.

30 Mayıs -Covid-19 aşısının iki dozunu olanların Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden “Türkiye Cumhuriyeti Aşı Kimliği” oluşturabilmesine yönelik uygulama başlatıldı.

HAZİRAN

4 Haziran – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karadeniz’de 135 milyar m3 doğalgaz bulunduğunu açıkladı.

TEMMUZ

28 Temmuz – 12 Ağustos tarihleri arasında 49 ilde çıkan 299 orman yangınında 9 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı ve yüzbinlerce hektar orman arazisi küle döndü.

AĞUSTOS

5 Ağustos – Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk görevinden affını istedi. Selçuk’un yerine Mahmut Özer atandı.
10 Ağustos – 2 Türk gencin Suriyeli mülteci grup tarafından öldürülmesi sonucu Altındağ Olayları çıktı.
11 Ağustos – Batı Karadeniz bölgesindeki Kastamonu, Sinop ve Bartın’daki sel, su baskını ve heyelanlarda 82 kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişi yaralandı.
14 Ağustos – Orman Genel Müdürlüğü Rusya’dan kiralanan yangın söndürme uçağının Kahramanmaraş’ta düştüğünü açıkladı 3’ü Türk, 5’i Rus vatandaşı olmak üzere toplam 8 kişiden oluşan tüm mürettebat hayatını kaybetti.

EYLÜL

21 Eylül, 26 Eylül – Teknofest 2021 Atatürk Havalimanı’nda düzenlendi.

EKİM

6 Ekim – Paris İklim Anlaşması, TBMM’de onaylandı.
29 Ekim – Atatürk Kültür Merkezi yenilenerek hizmete açıldı.

KASIM

29-30 Kasım – Marmara, Ege ve Batı Karadeniz bölgesinde meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle toplam 7 kişi hayatını kaybederken, 50’den fazla kişi yaralandı.

ARALIK

10 Aralık – Expo 2021 Hatay, Hatay il merkezinde gerçekleşecek ve 30 Mayıs 2022’ye kadar devam edecek.
2021 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası 15-19 Aralık 2021 tarihleri arasında Ankara’da düzenlendi.
19 Aralık – Türksat 5B uydusu Falcon 9 roketiyle Cape Canaveral’den Türkiye saati ile 06.58’de uzaya fırlatıldı.
22 Aralık – Yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC acil kullanım onayı aldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

YOL MEDENİYETTİR

YOL MEDENİYETTİR

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil