Ana Sayfa Gündem, Politika 4 Ocak 2022

ENGİNYURT’TAN OKUYAN’A “5 Milyon EYT’liyi Katlettin”

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, katıldığı Flash Tv Haber televizyon programında Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan ile EYT tartışması yaşadı.

EYT düzenlemesi, 8 Eylül 1999 tarihinden önceki sigorta koşullarını yerine getiren, prim günü kriterini ve ödemesini sağlayanların yaşa takılmaksınız emekli olması durumunu ifade ediyor.

8 Eylül 1999’da yürürlüğe giren 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) getirildi. Yani emekli olmak için sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartı gibi 3 koşulun birlikte sağlanması aranmaya başladı. bu düzenleme neticesinde mağduriyet yaşayan vatandaş sayısı Bugün itibariyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için sayının 5 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor.

Enginyurt, EYT’lilerin son gelen zamlardan sonra mağduriyetlerinin arttığını ifade etti. Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların hakkının yendiğine dikkat çeken Enginyurt, mağdur vatandaşların yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çekti. Yaşar Okuyan’ın itirazı üzerine de ‘Bu işin katili zaten sensin’ diyen Enginyurt, “Sen bu ülkede o dönemde 4447 Sayılı Yasa ile 8 Eylül 1999’da insanların geriye dönük haklarını resmen elinden aldın. Bu memlekette 5 bin gün, 10 bin gün prim ödeyen insanlar, devlet ile sözleşme yapmış olmasına rağmen emekli olamadı” şeklinde konuştu.

Yaşar Okuyan’ın Enginyurt’a ‘Ben bakanlık yaptım, sen ne biliyorsun’ demesi üzerine stüdyoda tansiyon yükseldi.

Enginyurt Okuyan’a ‘5 milyon EYT’liyi katlettin’ ifadelerini kullandı.

Karşılıklı bağrışmaların yaşandığı programda Enginyurt, ayrıca Okuyan’a “4447 sayılı yasayı 8 Eylül 1999’da çıkararak 5 milyon insanın hakkını nasıl gasp ettin” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil