Ana Sayfa Dünya, Gündem 6 Ocak 2022

DÜNYA TURU

KAZAKİSTAN

Protestocular , hükümetin akaryakıt fiyatlarındaki artışa yönelik halk öfkesine tepki olarak istifa etmesinin ardından güvenlik güçleri kontrolü sağlamak için mücadele ederken Kazakistan’ın en büyük şehrinde kamu binalarını bastı .

KUZEY KORE

Kuzey Kore , Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’in sonunda bölünmüş Kore yarımadasını birbirine bağlayacağını umduğu bir demiryolu hattının temel atma törenine katılmasından birkaç saat önce, doğu kıyılarında şüpheli bir balistik füze ateşledi .

UKRANYA

Avrupa Birliği’nin üst düzey diplomatı , Kiev’in Moskova ile yeni bir büyük askeri çatışma tehdidine karşı bir dayanışma gösterisi olarak memnuniyetle karşıladığı Ukrayna’nın Rus destekli güçlerle savaşının ön cephesini ziyaret etti .

TAYVAN

Tayvan hava kuvvetleri jetleri gökyüzüne çığlık attıBir savaş senaryosunu simüle eden bir tatbikatta , adanın kendisine ait olduğunu iddia eden Çin ile artan askeri gerilimler arasında savaşa hazır olduğunu gösteriyor.

FRANSA 

Fransız savcılar , Suudi Arabistan’daki Dakar mitingine karışan bir Fransız aracının altında meydana gelen patlamayla ilgili terör soruşturması açtıklarını söyledi . Patlama, ralli yarışmacılarından birini ağır şekilde yaraladı.

AMERİKA

Amerika Birleşik Devletleri yaklaşık 1 milyon yeni koronavirüs enfeksiyonu bildirdi , dünyadaki herhangi bir ülkenin en yüksek günlük sayımı ve Omicron varyantının yayılması yavaşlama belirtisi göstermediği için bir hafta önce belirlenen önceki ABD zirvesinin neredeyse iki katı.

AVUSTRALYA

Avustralya’nın günlük COVID-19 vakaları art arda üçüncü gün rekor bir seviyeye ulaştı ve halkın Omicron salgınının ele alınması konusunda öfkesi arttıkça hastane kaynaklarını ve test tesislerini daha da zorladı.

HONG KONG

Hong Kong , sekiz ülkeden gelen uçuşları iki haftalık bir yasakla duyurdu ve yetkililerin şehirde beşinci bir koronavirüs dalgasından korkması nedeniyle yerel COVID-19 kısıtlamalarını sıkılaştırdı.

İNGİLTERE

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere’nin İngiltere vakalarda günlük rekor bir rekor daha bildirdiği için ekonomiyi kapatmadan COVID-19 enfeksiyonlarındaki artışa dayanabilir .

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

DOĞU KARADENİZ YİNE 1. …

DOĞU KARADENİZ YİNE 1. …

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil