DOLAR 32,5190 -0.09%
EURO 34,7987 -0.21%
ALTIN 2.420,11-0,40
BITCOIN 2158499-0.11765%
Trabzon
19°

AÇIK

16:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇEN: “CUMA GÜNÜ TÜM GENÇLER İÇİN ÇAĞLAYAN’DAYIZ”
  • Haberin Yildizi
  • Gündem
  • CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇEN: “CUMA GÜNÜ TÜM GENÇLER İÇİN ÇAĞLAYAN’DAYIZ”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇEN: “CUMA GÜNÜ TÜM GENÇLER İÇİN ÇAĞLAYAN’DAYIZ”

ABONE OL
7 Ocak 2022 10:26
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇEN: “CUMA GÜNÜ TÜM GENÇLER İÇİN ÇAĞLAYAN’DAYIZ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen’den Boğaziçi Davası mesajı: “Bu vasat ve korkak anlayışa mahkum değiliz. Cuma günü Berke ve Perit ile sesini yükselten tüm gençler için Çağlayan’dayız”
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atamasının üzerine başlayan protestoların birinci yılı sebebiyle yazılı bir açıklama yaptı.
Gökçen, “Boğaziçili öğrenci ve akademisyenler, bir yıllık duruşlarında üniversitelerin demokratikleşmesinin ne kadar elzem olduğunu hepimize hatırlattı. Son yıllarda yüz binlerce yurttaşını başka ülkelere kaptıran bir ülkenin oturup ‘biz nerede yanlış yapıyoruz’ diye düşünmesi gerekiyordu. Bu noktada üniversitelerin özerkliği, bilim üretebilmesi ve bunun olabilmesi için YÖK’ün kaldırılması ile üniversite rektörlerinin bileşenler tarafından seçilmesi dışında bir seçenek görünmüyor. Boğaziçi’nde bu fikirler dile getirildiği için aylardır her tür hak ihlalini ve hukuksuzluğu yaşadık.” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen, “Gençlerin hedef gösterildiğini, tamamen dağılmış terör örgütlerinin İçişleri Bakanlığı’nın Twitter adresinde diriltildiğini gördük. Cumhurbaşkanlığı propaganda sorumlularının okulda LGBTİ+ öğrenci kulübünü kapattığını gördük. Gökkuşağının gözaltı sebebi yapıldığını gördük. Yıllarını bilime vermiş akademisyenlerin okula alınmadığını gördük. Ve son olarak kayyumun emriyle öğrencilerin tutuklandığını, bir arkadaşımızın da yurt dışı yasağıyla kazandığı okuldan alıkonmasını yaşadık.” ifadelerini kullandı.
Gökçen, “Bütün bunlar sesini yükselten, örgütlü ve demokratik mücadeleden korkmayan gençleri ‘sakıncalı’ gören zihniyetin eseri. Bu vasat ve korkak anlayışa mahkum değiliz. Hepimiz çok daha iyi bir üniversiteyi, bilimle anılan ve üreten bir ülkeyi, çok daha iyi bir yaşamı hak ediyoruz. Bunları bize lüks görenlere karşı hiçbir hakkımızı kullanmaktan da geri durmayacağız. Tutuklu yargılanan Boğaziçi öğrencileri Berke ve Perit ile sesini yükselterek hepimize çok daha iyisini hak ettiğimizi hatırlatan tüm gençler için cuma günü 09.00’da Çağlayan Adliyesi’nde Boğaziçi davasını takip ediyor olacağız.” dedi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!