Ana Sayfa Gündem, Politika 8 Ocak 2022

KILIÇDAROĞLU: 13. CUMHURBAŞKANI MİLLET İTTİFAKI’NDAN ÇIKACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “5. CHP Beylikdüzü Vefa Ödülleri” töreninde konuştu. Duayen siyasetçi Murat Karayalçın’a ödülünü veren Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin gerçek anlamda demokrasiye kavuşması için farklı toplum kesimleriyle el birliği yapmak zorunda olduklarını vurguladı. “Çocuklarımıza, çok güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız” diyen Kılıçdaroğlu, “İnşallah göreceksiniz, önümüzdeki 13. Cumhurbaşkanı aramızdan çıkacak. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı olacak. Ve Millet İttifakı’yla beraber, hep birlikte, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Bu bizim temel hedefimizdir” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, Samandağ’dan başlayıp, Mersin’e kadar geliştirecekleri ve 5 yıl içerisinde İstanbul’un nüfusunu 2,5 milyon kişi azaltacak projeyi de katılımcılarla paylaştı. 

 

KILIÇDAROĞLU, İSTANBUL’UN NÜFUSUNU 2,5 MİLYON AZALTACAK PROJEYİ AÇIKLADI

Samandağ’dan başlayıp, Mersin’e kadar geliştirecekleri ve 5 yıl içerisinde İstanbul’un nüfusunu 2,5 milyon kişi azaltacak projeyi katılımcılara aktaran Kılıçdaroğlu, “Burası, görkemli bir endüstri alanına dönüşecek. Doğu Akdeniz’in en güçlü merkezi olacak o bölge. Doğu Akdeniz’de çıkan petrol yatakları, Mersin üzerinden Avrupa’ya taşınacak. Orada maden rafinerisi kuracağız ve Samsun’dan Trabzon’a, İskenderun’a ve Mersin’e bağlayacağız. Demir yollarıyla bağlayacağız. Buna benzer çok güzel çalışmalarımız var. Bu çalışmaları İstanbul Planlama Ajansı’na da gönderdik. Orada da yetkin bir ekip var. Bu ekip de incelesin. Onlar da inceleyecekler. Ayrıca bu projenin uluslararası finans kuruluşları tarafından uygulanabilirliği raporunu da alacağız. Böylece bizim projemizin hayali bir proje olmadığını, gerçek bir proje olduğunu, sadece Türkiye değil, bütün dünyaya göstereceğiz. Ve eminim bu proje hayata geçtiği zaman Türkiye, Doğu Akdeniz’in en ciddi ve en güçlü ülkelerinden birisi olacaktır” bilgilerini paylaştı.

“100 YILDIR ACI BEDELLER ÖDEDİK”

En büyük proje ve hayallerinin, ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmek olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Yüz yıldır uğraşıyoruz. Yüz yıldır aCı bedeller ödedik. Yüz yıldır, bu ülkede başbakanlar asıldı. Yüz yıldır, fidan gibi gençlerimiz, ‘Bağımsız Türkiye’ dedikleri için asıldı. Ama biz şimdi, geçen yüzyılın dersini çıkarıp, gelecek yüzyılı hazırlamak zorundayız. Artık bir yüz yılın planını, bir yüzyılın hedefini belirliyoruz. O yüz yılda da Türkiye’nin kendi bölgesinde, dünyada gerçekten de güçlü bir ülke olmasını diliyoruz. Ve bunu da mutlaka yapacağız. Hedefimiz; güzel Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak ve bunu yapacağız” ifadelerini kullandı.

“13. CUMHURBAŞKANI MİLLET İTTİFAKI’NDAN ÇIKACAK”

Ülkenin gerçek anlamda demokrasiye kavuşması için farklı toplum kesimleriyle el birliği yapmak zorunda olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Ve çocuklarımıza, çok güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız. Bu mirası bıraktığımız zaman aslında biz görevimizi yapmış olacağız. Ve bu mirasın peşinde, -sadece ben değil- biz sizlerden feyz alıyoruz Sayın Genel Başkanım. Sizler, bizim öncümüz oldunuz. Bize yol gösterdiğiniz. En küçüğünden başlayarak, en büyüğüne kadar bütün partililer bize yol gösterdiler. Bize ufuk açtılar. Biz, bize açılan ufku biraz daha büyütmeye çalışıyoruz. İnşallah göreceksiniz, önümüzdeki 13. Cumhurbaşkanı aramızdan çıkacak. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı olacak. Ve Millet İttifakı’yla beraber, hep birlikte, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Bu bizim temel hedefimizdir. Bu hedefi gerçekleştirdiğimizde, Mustafa Kemal’e ve arkadaşlarına verdiğimiz sözü yerine getirmiş olacağız bir nebze. Ve böylece çağdaş uygarlık bağlamında önemli bir adımı da atmış olacağız. Az kaldı. Geliyor, gelmekte olan.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil