Ana Sayfa Bölge, Gündem 15 Ocak 2022

KARADENİZ RÜZGARLARI DİYARBAKIRDA ESECEK …

Of Belediyesi ve Sur Belediyesi işbirliğiyle Diyarbakır’da Hamsi Şenliği düzenlenecek.

“Halay da Bizim Horonda Bizim” sloganıyla yapılacak Hamsi Şenliği 15 Ocak Cumartesi günü (bugün) Diyarbakır Sur Dağkapı Meydanı’ndan gerçekleştirilecek. Kardeşlik bağlarının sağlamlaştırılacağı etkinlikte, yaklaşık 2 ton hamsi ikram edilecek. Etkinlikte ayrıca; Karadeniz müziğinin ustalarından Onay Şahin, birbirinden güzel şarkılarını Diyarbakırlılar için seslendirecek. Trabzon’dan gelen folklor ekibi ise yöresel oyunlarla etkinliğe renk katacak. Etkinlikte, Of Belediyesi tarafından Diyarbakırlılara çeşitli hediyeler dağıtılacak.

Tüm Diyarbakırlıların davet edildiği etkinlik 11:30 da başlayacak.

“BİZ BİRİZ, BERABERİZ”

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Diyarbakır bizim güzide kentlerimizden biri. Sur Belediyesi ile daha önce kardeş belediye çalışmamızı yapmıştık. Şimdi bu etkinlikle somut bir adım atıyoruz. Aslında sloganımız olan ‘Halay da Bizim Horonda Bizim’ herşeyi özetliyor. Biz bu topraklardı yüzyıllardır kardeşçe yaşıyoruz. Kardeşlik bağlarımızı hiçbir şeyin bozmasına izin vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın herzaman söylediği gibi ‘Biriz, beraberiz hep birlikte Türkiye’yiz’. Biz bu anlayışla hareket ediyoruz. Cumartesi günü Sur Belediyemiz ile yapacağımız etkinlikle bunu bir kez daha göstereceğiz. Tüm Diyarbakırlı hemşehrilerimizi etkinliğimize davet ediyorum” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

VALİ USTAOĞLU ARSİNDE

VALİ USTAOĞLU ARSİNDE

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil