DOLAR 32,5567 0.11%
EURO 34,9782 -0.09%
ALTIN 2.439,230,16
BITCOIN 21127581.23664%
Trabzon
21°

KAPALI

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

FAİK ÖZTRAK : FAİZLER DÜŞMEDİ AMA BU GİDİŞLE ARTAN FAİZLER ERDOĞANI DÜŞÜRECEK
  • Haberin Yildizi
  • Gündem
  • FAİK ÖZTRAK : FAİZLER DÜŞMEDİ AMA BU GİDİŞLE ARTAN FAİZLER ERDOĞANI DÜŞÜRECEK

FAİK ÖZTRAK : FAİZLER DÜŞMEDİ AMA BU GİDİŞLE ARTAN FAİZLER ERDOĞANI DÜŞÜRECEK

ABONE OL
17 Ocak 2022 19:55
FAİK ÖZTRAK : FAİZLER DÜŞMEDİ AMA BU GİDİŞLE ARTAN FAİZLER ERDOĞANI DÜŞÜRECEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında “Eylül ayında; politikacı faizi yüzde 19’lardayken, 2 Eylül 2026 vadeli Hazine Tahvilinin faizi yüzde 17,67 idi. Ocak ayında politikacı faizi yüzde 14’e indi. Bu ay yine aynı vadedeki kâğıt için yapılan ihalede, faiz, yüzde 26,34’e sıçradı. Yani Erdoğan politikacı faizini 5 puan düşürdü. Ama Hazine’nin borçlanma faizi 9 puan arttı. Demek ki “Faizler düşe” buyurmakla, faiz düşmüyormuş. Şimdi beş yıl boyunca ödenecek bu faiz yükü, milletin sırtında kaldı. Ben buradan şunu söyleyeyim, faiz düşmedi ama artan faizler bu gidişle Erdoğan’ı düşürecek ” dedi

Parti Sözcüsü Faik Öztrak şunları söyledi: Bir yanda Erdoğan Şahsım Hükümetinin, sebep olduğu ekonomik buhran, diğer yanda yine bu yönetimin ortaya çıkarttığı adaletsizlik, kuralsızlık ve kurumların çöküşü, güzelim ülkemizi nefessiz bıraktı. Erdoğan Şahsım Hükümetinin yönettiği ülkemde, çocuk olmak zor, kadın olmak zor, genç olmak zor, sanatçı olmak zor, öğrenci olmak zor, ana, baba olmak çok zor. Evlatlarımız, bu ucube rejimin çaldığı hayallerini, başka ülkelerde, başka diyarlarda gerçekleştirmek için, yollara düştü. Evlatlarına umut veremeyen bir ülke, geleceğine de umutla bakamaz. Bunu en iyi bizim milletimiz bilir. Cumhuriyetimizin mayasında gençliğe sonsuz bir güven ve onlara verilen büyük değer vardır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet gençlerinin, “İnsanlık meziyetinin, vatan sevgisinin ve fikir özgürlüğünün en değerli simgesi” olmasını arzulamıştır. Kurduğu cumhuriyeti de, gençlere emanet etmiştir. Ama Saray yönetimi, gençlerimizi kindar nesil olarak formatlamakla uğraşırken, onları umutsuz ve çaresiz bırakmıştır.

ESNAF ZAM YAPMAYA UTANIYOR, HÜKÜMET UTANMIYOR
Erdoğan Şahsım Yönetimi elinde, bu ülkede ana-baba olup, ev geçindirmek de her zamankinden daha zorlaşmıştır. İşte evlere faturalar gelmeye başladı. Ayda 200 kilovatsaat elektrik tüketen, dört kişilik bir ailenin elektrik faturası, bir gecede 183 liradan 309 liraya çıktı. Esnafımız isyanlarda. “7-8 bin lira elektrik faturası olur mu?” diye feryat ediyor. Esnaf sattığı mala zam yapmaya utanıyor, ama hükümet ona bu faturaları göndermeye utanmıyor. Bu esnaf nasıl ayakta kalacak? Esnaf kepenk kapatırsa, bu ülkenin orta direği nasıl ayakta duracak?
DAHA AZ ISINIP DAHA ÇOK ÖDEYECEĞİZ
Bu arada, BOTAŞ Genel Müdürü de, “Kademeli tarifeyle 2,5 milyar metreküp, tasarruf hedefliyoruz” diyerek müjdeyi vermiş. Açık söyleyeyim bu müjdenin Türkçe meali: “Artık daha az ısınıp, daha çok ödeyeceğizdir.” Bunun anlamı da doğal gaza aynen elektrikte olduğu gibi “kademe kademe bir zammın” yolda olduğudur. Karadeniz’de doğal gaz bulduk, “2023’te bu topraklarda, hiç kimse artık doğal gaza para ödemeyecek” diyerek, millete gaz veren AK Parti trollerini hatırlıyoruz. Bıraktık bedava gazı şimdi millete, kademe kademe doğal gaz zammı bindirmeye hazırlanıyorlar. Neye niyet, neye kısmet…
GIDA GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE
Bu ülkede gıda güvenliği de tehlikede… Böyle giderse millet yiyecek ekmek bulamayacak. Tanzim satış kuyruklarına girmek zorunda kalacağız. Geçtiğimiz yıl bu zamanlar, bir çuval ÜRE gübresi 93 liraydı. Şimdilerde bir çuval gübrenin fiyatı 650 lira civarında… ÜRE gübrenin fiyatı geçen yıla göre, yüzde 600 artmış. Yine geçen yıl bu zamanlar, çiftçinin traktörünün 110 litrelik mazot deposu, 735 liraya doluyordu. Şimdi 1.523 liraya doluyor. Çiftçi gübre atamıyor. Tarlasını sürmekte zorlanıyor. Geçtiğimiz gün söyledim. Çiftçi zaten kışa girerken taban gübresi atamadı. Ürün de kışa zayıf girdi. Bir de üstüne şu ÜRE gübresi de atılamazsa, durum vahim. Buradan hükümeti uyarıyorum, çiftçilerimize derhal ilave destek verin. Tekrarlıyorum. Eğer çiftçiye bu destekleri verilmezseniz, çok büyük bir gıda krizi kapımızda… Böyle Toprak Mahsulleri Ofisini ithal buğdayla doldurarak bu işlerin üstesinden gelinmez. Uyarmadı demeyin.

POLİTİKA FAİZİ, POLİTİKACI FAİZİ OLDU
Erdoğan; “Faiz sebep, enflasyon sonuç” dedi. Kerameti kendinden menkul bu safsatayla Merkez Bankasını yönetmeye başladı. Merkez Bankasının “politika faizi”, Erdoğan’ın elinde “politikacı faizi” oldu. Enflasyon son 20 yılın zirvesine çıktı. Döviz köpürdükçe köpürdü. Vatandaşın faizi de hızla arttı. Sonuç, büyük bir fiyasko oldu. Erdoğan Eylül’den bu yana politikacı faizini beş puan indirdi. Aba bu dönemde milletin faiz yükü hızla arttı. Ticari kredilerin faizi yüzde 30’lara çıktı. Şu anda yüzde 46 ile ticari kredi veren bankalar olduğunu duyuyoruz.
DÜŞMEYEN FAİZLER ERDOĞAN’I DÜŞÜRECEK
Eylül ayında; politikacı faizi yüzde 19’lardayken, 2 Eylül 2026 vadeli Hazine Tahvilinin faizi yüzde 17,67 idi. Ocak ayında politikacı faizi yüzde 14’e indi. Bu ay yine aynı vadedeki kâğıt için yapılan ihalede, faiz, yüzde 26,34’e sıçradı. Yani Erdoğan politikacı faizini 5 puan düşürdü. Ama Hazine’nin borçlanma faizi 9 puan arttı. Demek ki “Faizler düşe” buyurmakla, faiz düşmüyormuş. Şimdi beş yıl boyunca ödenecek bu faiz yükü, milletin sırtında kaldı. Ben buradan şunu söyleyeyim, faiz düşmedi ama artan faizler bu gidişle Erdoğan’ı düşürecek.  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!