Ana Sayfa Gündem, Teknoloji 26 Ocak 2022

“JETGİLLER” GERÇEK OLDU

Slovakya’da geliştirilen ve geleceğin arabası olacağı düşünülen uçan araç AirCar’ın piyasaya sürülmesi artık an meselesi. Görenleri hayrete düşüren araba için Profesör Klein, ‘seyahat anlayışının artık sonsuza kadar değişeceğini’ söyledi.

3 dakika gibi kısa bir sürede arabadan uçağa dönüşen “AirCar” Uçuşa elverişlilik sertifikasını aldı. Yaşanan bu gelişmenin ardından BMW motoruna sahip olan “AirCar” yakın bir zamanda piyasaya sürülecek.

Son zamanlarda sık sık karşımıza çıkan uçan araba teknolojilerine bir yenisi daha eklendi.

Slovakya merkezli Klein Vision şirketi, yalnızca 3 dakikada otomobilden uçağa dönüşen yeni aracını geçtiğimiz yıl test etmişti.

İki yolcu kapasitesine sahip ve 200 kilogramlık ek yük taşıyabilen Aircar isimli araç, BMW tarafından üretilmiş 140 beygirlik bir motor kullanıyor ve tek depoyla bin kilometreye kadar uçabiliyor.

UÇUŞA ELVERİŞLİ SERTİFİKASI ALDI

70 saatlik uçuş testi ile 200’den fazla kalkış ve inişin ardından uçuşa elverişlilik sertifikası verilen araç, artık seri üretime tamamen hazır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil