Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 26 Ocak 2022

VATANDAŞ KREDİLERE YÜKLENDİ

Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) yayınladığı geçtiğimiz Kasım ayı verilerine uyarınca banka ve finansal şirketlerden bireysel kredi ve kredi kartı borç tutarı ilk defa 1 trilyon lirayı aştı.

1 trilyon 17 milyar liralık toplam borcun yüzde 46’sını ihtiyaç kredileri, yüzde 30’unu konut kredileri, yüzde 19’unu kredi kartları, yüzde 5’ini ise taşıt kredileri meydana getirdi.

34,8 milyon kişi bireysel kredi kullanırken kişi başı ortalama kredi bakiyesi 29,2 bin TL oldu.

Dünya gazetesinden Şebnem Turhan’ın aktardığına göre, bireysel kredi ve kart borcunda konut ve taşıtta kullanan kişi sayısında gerileme yaşanmasına rağmen ihtiyaç kredisi ve kart borcunda yükseliş gözlendi. İhtiyaç kredisi kullanan kişi sayısı geçen yıl Nisan’dan itibaren düşüş eğilimine girerken Eylül’de tekrar yükselmeye başladı.

KREDİ KULLANANLARIN SAYISINDA YILLIK 800 BİNLİK ARTIŞ

TBB verileri uyarınca bireysel kredi kullanan kişi sayısı takipteki krediler hariç olmak üzere son bir yılda 800 bin kişi arttı.

Ayrıca Kasım ayında 197 bin kişi ilk defa kredi kartı, 134 bin kişi tüketici kredisi kullanırken ilk kez konut kredisi alan sayısı 30 bin olarak gerçekleşti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil