Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 28 Ocak 2022

Çiftçilerimizin Alın Teri ve Emeği ile Ürettiği Ürünler, Hak Ettiği Değerden Satılacak

Bazı Tarım Ürünlerinin İhracatına İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğle Tarım ve Orman Bakanlığı, belirlenen ürünlerin ihracatında gerektiğinde dönemsel düzenlemeler yapmaya yetkili kılındı. Belirlenen ürünlerin ihracatında şu an için herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı ülkemizde üretim ve ihracatta güçlü bir alt yapıya sahip bulunmaktadır. Yüksek rekoltelerin elde edildiği meyve ve sebze grubu içerisinde yer alan ürünlerde ihracatı daha da geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütülmektedir.

Bununla birlikte, küresel boyutta hızla değişen koşullar dikkate alınarak, sektörel hedefler ve öncelikler doğrultusunda, dış ticaretin dinamik bir şekilde yönetilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kapsamda, 27 Ocak 2022 tarihli Resmi Gazetede Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan “Bazı Tarım Ürünlerinin İhracatına İlişkin Tebliğ (İhracat: 2022/1)” ile belirlenen ürünlerin ihracatında, gerektiğinde dönemsel düzenlemeler yapma hususunda Bakanlığımız yetkilendirilmiştir.

Tarım ve gıda ürünleri dış ticaretine mevcut uygulamalar çerçevesinde devam edilecek olup bahse konu tebliğde yer alan ürünler için şu an her hangi bir kısıtlama söz konusu değildir.

Çiftçilerimizin alın teri ve emeği ile ürettiği ürünlerin, hak ettiği değerden yurt içi ve yurt dışında pazarlanmasını sağlayarak, tarım sektörünün kalkınmasına yönelik çalışmalarımız kesintisiz devam edecektir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil