Ana Sayfa Dünya, Gündem 3 Şubat 2022

KRİZİ ERDOĞAN ÇÖZECEK

Ukrayna-Rusya arasında son dönemde artan gerginliğin üzerine arabuluculuk teklif eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ukrayna’yı ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin daveti üzerine bugün öğle saatlerinde ülkeye resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Ziyaret kapsamında Kiev’de, Türkiye ile Ukrayna arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in 10’uncu toplantısı yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ziyareti ise kritik bir önem daha taşıyor.

UKRAYNA-RUSYA KRİZİNE ÇÖZÜM

Ukrayna-Rusya arasında yaşanan siyasi ve askeri gerilime barışçıl çözüm sunan Erdoğan, taraflar arasında arabuluculuğa hazır olduğunu duyurmuştu.

Erdoğan, işgale yönelik girişimin bölge huzuru için ciddi bir ihlal doğuracağını da belirterek iki ülke arasında huzursuzluk doğmasını kabul etmediklerini dile getirmişti.

Kiev temaslarının geri dönüşlerinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmelerde masaya yatırılması bekleniyor.

Yaşanan tüm gelişmeleri yakından takip eden ABD ve Avrupa’nın gözü ise bu görüşmeden çıkacak sonuçlarda.

kAYNAK:ENSON HABER

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil