Ana Sayfa Gündem, Spor 6 Şubat 2022

ABDULLAH AVCI 3-0’ada 3 PUAN 1-0’ada 3 PUAN

Bordo Mavili takımın teknik direktörü Abdullah Avcı 1-0 galip geldikleri Kasımpaşa Maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Maçın zor geçeceğini bildiklerini ifade eden Abdullah Avcı, “Ligde son beş maçını kazanmış, yaş ortalaması en düşük, koşu mesafesi yüksek, hem hücuma hem de geriye doğru şiddetli koşular yapabilen, savunmada da hücumda da planları olan bir takım Kasımpaşa. Maçın zor geçeceğini biliyorduk ve bunu oyuncularımızla da paylaştık. Üçüncü bölgedeki baskıyı ilk yarıda çok doğru bir şekilde uyguladık ve buradan golümüzü bulduk. İkinci ve üçüncü için de fırsatlar önümüze geldi ancak kaçırdık. İkinci bölgede nereyi kapatıp rakibi nereye yönlendireceğimizi, birinci bölgede de savunma pozisyonlarını çalışmıştık. Takım savunması ve topa sahip olmanın bizi şampiyon yapacağını hep söyledim. İlk yarı bunu daha iyi yaptık. İkinci yarıda rakip oyuna genişlik verdi. Direkten dönen topları var. Topa biraz daha sahip oldular. İkinci yarıdaki oyunda bazı anları daha iyi oynamamız gereken anlar yaşadık. Çünkü topa sahipken erken kaybedersen direnci yüksek takıma karşı yüksek nabızla oynamak kolay değildir. Bazen bunu doğru yaptık, bazen de ikinciyi bulabilmek için final paslarını erken attık. Ligin boyu kısalmaya başladı. Galibiyet çok önemli. Bugün itibarıyla ligin en çok gol atan takımıyız. En az gol yiyen iki takımdan bir tanesiyiz. Çok sağlıklı gidiyoruz. Bundan sonra oynayacağımız maçlar da zor olacak ama bizim sahanın içindeki mücadelenin ve oyunun içinde olmamız lazım. Bugün Peres’in atılmaması ve eksik kalmamamız lazımdı. Oyunun son bölümünü doğru planlamamız lazımdı. Rakibe çok bir şey vermedik ama oyun içinde iyi olduğunu bize hep hissettirdi. Kazanmak son derece önemliydi. Bu nedenle oyuncularıma teşekkür ediyorum. Rakibe başarılar diliyorum. İyi bir takıma karşı iyi bir galibiyet aldık. Ben oyuncuların eksikliğinden hiç bahsetmiyorum. Taraftarlarımız takıma destek verdiğinde 12. oyuncu gibi bizimle birlikte oluyorlar. Bugün onlara da teşekkür ediyorum. Maç bitene kadar, sonuna kadar takıma destek versinler, zaman daralıyor. Bunun mutluluğunu hep beraber yaşayacağız inşallah” dedi.

Abdullah Avcı, transfer çalışmaları ile ilgili soruya, “Yabancı kontenjanı anlamında doluyuz. Yerli oyuncularla ilgili temaslar sağlandı, ancak biz oyuncu almak için oyuncu almayacağız. Şu an için bu konu tıkalı gibi duruyor. Savunmada Denswil oynuyor. Ahmetcan geçen hafta iyi oynadı. Taha takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Onu da bu alan için hazırlayacağız. Dorukhan’ı da o bölgede oynatabilirim. Hüseyin Türkmen de var. Bir takım dalgalanmalar yaşasa da bu topraklardan çıkmış bir oyuncu” cevabını verdi.

Şampiyonluğa giden yolların dikenli olduğunu hatırlatan Avcı, “Bu hedefe çok iyi oynayarak dünyanın en iyi takımları bile ulaşamıyor. Trabzonspor Avrupa’da puan ortalaması olarak en yükseklerde. Maç kazanıyoruz. 3-0’a da üç puan, 1-0’a da üç puan veriliyor. Ligde herkesin oyun organizasyonu artmaya başladı. Antrenör kalitesi de yükselmeye başladı. Herkesin planları var. Tüm bunlardan dolayı Kasımpaşa’yı, Konyaspor’u tebrik ediyorum. Başakşehir Emre Belezoğlu ile iyi şeyler yapıyor. Hatayspor ve Alanyaspor da öyle” diye konuştu.

Hamsik’in durumunu son ana kadar beklediklerini dile getiren Avcı, şunları söyledi: “Ağrısı onu rahatsız ediyor. Koşu kalitesini etkiliyor. Tedavisi devam ediyor. Umarım önümüzdeki hafta olur. Bütün arzumuz ve isteğimiz bu yönde. Onunla başka, onsuz başka bir oyun oluyor. Oyun içindeki detayları bazen oyuncular belirliyor.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Milletimizin Başı Sağolsun

Milletimizin Başı Sağolsun

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil