DOLAR 32,5462 0%
EURO 35,0245 0.41%
ALTIN 2.426,070,14
BITCOIN 2094941-3.76275%
Trabzon
24°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Faik Öztrak, CHP İktidarında Enflasyonla Mücadele İçin Yapılacakları Açıkladı
  • Haberin Yildizi
  • Ekonomi
  • Faik Öztrak, CHP İktidarında Enflasyonla Mücadele İçin Yapılacakları Açıkladı

Faik Öztrak, CHP İktidarında Enflasyonla Mücadele İçin Yapılacakları Açıkladı

ABONE OL
8 Şubat 2022 11:57
Faik Öztrak, CHP İktidarında Enflasyonla Mücadele İçin Yapılacakları Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

-“AYA GİDECEĞİZ DİYE HAVA ATANLAR 4 GÜN BOYUNCA ISPARTA’YA GİDEMEDİ”

-“ENFLASYONUN DEĞİL, MİLLETİMİZİN BELİ KIRILDI”

– “OCAK’TA ENERJİ ENFLASYONUNDA OECD ŞAMPİYONU OLUYORUZ”

-“ENFLASYONUN DÖRTTE BİRİ YURT DIŞINDAN, DÖRTTE ÜÇÜ SARAY İMALATI”

-“ERDOĞAN ADAY OLMAZSA HAZIRDA KÜÇÜK ORTAK BAHÇELİ VAR”

CHP Sözcüsü Öztrak, CHP iktidarında yeni bir sürdürülebilir kalkınma programını uygulamaya başlayacaklarını belirterek, milleti enflasyon canavarından kurtaracak adımları hızla atacaklarını ifade etti.

Öztrak, enflasyonla mücadele için CHP iktidarında yapılacakları şöyle sıraladı:

1- İlk iş olarak Merkez Bankası’nın başına liyakatli bir ismi atayacağız. Bankayı siyasetin müdahalesinden kurtaracağız. Bankanın araç bağımsızlığına asla müdahale etmeyeceğiz.

2- Ekonomide “kral değil, kural” olacak. Stratejik Planlama Teşkilatı’nı hızla kuracağız. Başta enflasyon olmak üzere, tüm verilerin saydamlığını, doğruluğunu sağlayacağız.

3- Kamu Özel İşbirliği Projelerinde dövizle belirlenen tarifeleri ve gelir garantilerini, ivedilikle Türk Lirası’na çevireceğiz. Hukuk çerçevesinde, bu projelerin işletme haklarını kamuya geri alacağız. Dövizle iç borçlanmaya son vereceğiz. Bütçemizi ipotek altına alma riski taşıyan, TL mevduatlara kur garantisini kaldıracağız.

4- Kamu bankaları kaynaklarının yandaşa ve rant projelerine aktarılmasına derhal son vereceğiz. Ziraat Bankası sadece çiftçiye, Halk Bankası da sadece esnafa avantajlı kredi sağlayacak.

5- Dünya standartlarında bir Kamu İhale Yasası’nı çıkaracağız. Hükümetin, ekonominin günlük işleyişine müdahale etmeyeceğinin, güvencesini vereceğiz.

6- Bütçe disiplinini sağlayan mali çapaları yeniden güçlendireceğiz. Gerekirse yeni mali çapaları getireceğiz, kullanacağız. TBMM’de Kesin Hesap Komisyonu kuracağız. Sayıştay denetimini uluslararası standartlara ve kaliteye çıkaracağız.

7- Yüksek teknoloji içeren, Yeşil Mutabakata uyumlu, dijital dönüşümü kolaylaştıracak yatırımları teşvik edeceğiz. Bu çerçevede gelen doğrudan sermaye yatırımlarını destekleyeceğiz. Ülkemizin üretken kapasitesini artıracağız, verimliliği arttıracağız. Enerji arz güvenliğini, temiz ve ucuz enerjiye erişimi sağlayacağız. Bu çerçevede yerli ve yenilenebilir enerjiye öncelik vereceğiz. İthal enerjide tedarikçileri çeşitlendireceğiz.

8- Bütçede yarattığımız imkânları, dar gelirli ve dezavantajlı kesimlerin rahatlatılması için kullanacağız. Aile Destekleri Sigortası’nı hayata geçireceğiz.

9- Gıdada arz güvenliğini sağlayacak, kendi kendimize yeterliliği gerçekleştirecek, planlama ve çiftçiye destek tedbirlerini alacağız. Sağlık ve ilaçta kendi kendimize yeterli hale gelebilmek için yeni kapasiteleri inşa edeceğiz.

10- Tüm bu adımların en önemlisi olarak, adaleti, hukukun üstünlüğünü, iyi yönetişim ve yargı bağımsızlığını sağlayacak, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Programını”, ortaklarımızla uygulamaya koyacağız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!