Ana Sayfa Bölge, Gündem 8 Şubat 2022

Sorunu Bildir, Çözüme Kavuştur

Ortahisar Belediyesi’nin faaliyete soktuğu 444 6589 nolu ‘Çözüm Masası’ ile 05423366161 nolu ‘Whatsapp Çözüm Hattı’ pandemi döneminde vatandaşların her türlü istek ve sorununun çözüme kavuşturulması noktasında baş rol üstlendi.

Sorunu telefonla bildir, çözüme kavuştur

Ortahisar Belediyesi’nin faaliyete soktuğu 444 6589 nolu ‘Çözüm Masası’ ile 05423366161 nolu ‘Whatsapp Çözüm Hattı’ pandemi döneminde vatandaşların her türlü istek ve sorununun çözüme kavuşturulması noktasında baş rol üstlendi. Vatandaşlar tarafından bildirilen talepler niteliğine göre Ortahisar Belediyesi’nin ilgili birim müdürlüğüne, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ya da TİSKİ’ye iletiliyor.

TALEPLER İLGİLİ BİRİME İLETİLİYOR

Vatandaşlar Ortahisar Belediyesi’ne gitmek zorunda kalmadan istek ve sorunlarını Whatsapp Çözüm Hattı’na ya da Çözüm Masası’na bildirerek çözüme kavuşturuyor. Böylece de zamandan tasarruf edilerek, sorunlar hızlı bir şekilde çözülüyor. 2021 yılında Whatsapp Çözüm Hattı’na gelen 4706 talebin 2948 adedi çözüldü, 813 talep ise yetki ve sorumluluğundan dolayı Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne iletildi. Diğer yandan TİSKİ’nin görev alanına giren 410 talep ise, çözüme kavuşturulmak üzere TİSKİ’ye iletildi.

Yine, 2021 yılında Çözüm Masası’na dilekçeyle telefonla ya da dilekçeyle vatandaşlar tarafından 1001 talep iletildi.  Bu taleplerin 890 adedi için vatandaşlara gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Çözüm Masası’na Vatandaşlardan gelen 68 talep Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne; 43 talep ise, görev ve sorumluluğundan dolayı TİSKİ’ye iletildi.

“ÇÖZÜLDÜĞÜNE DAİR BİLGİLENDİRME YAPILIYOR”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, mobil belediyecilik hizmeti kapsamında teknolojik imkânları sonuna kadar kullandıklarını belirterek, “Ortahisar Belediyesi olarak vatandaşlarımızın her türlü sorununu ve sıkıntısını ivedilikle çözüme kavuşturmak bizim öncelikli hedefimiz. Vatandaşlarımızın konforu ve rahatı için; diğer yandan zaman kaybını da en aza indirmek için teknolojik imkânları sonuna kadar zorluyoruz. Belediyemizin yetkili organlarına iletilen talep ve istekler niteliklerine göre ilgili birim müdürlüğümüze, Trabzon Büyükşehir Belediyemize ya da TİSKİ’ye iletiliyor. Belediyemizin yetki ve görev alanına giren talepler aciliyet durumuna ve önemine göre sıralanarak çözüme kavuşturuluyor. Çözüme kavuşturulduktan sonra da yetkili birimimiz vatandaşlarımıza telefonla ulaşarak ilgili talebin giderildiğini ya da çözüme kavuşturulduğunu bildiriyor. Bu tür mobil belediyecilik uygulamalarıyla birlikte sorunları ve talepleri üzerinden fazla bir zaman geçmeden ve vatandaşlarımızın da uzun süreli mağduriyetlerine mahal vermeden çözüme kavuşturuluyor.” dedi.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil