Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 9 Şubat 2022

İHRACATÇIYA VERİLEN KREDİ İÇİN TL’YE DÖNÜŞ ŞARTI

TCMB’den ihracatçıya verdiği kredi için döviz mevduatlarından TL’ye dönüş şartı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)  ihracatçı firmalara kullandırılan “reeskont kredisi” konusunda yeni bir düzenleme yaptı.

Merkez Bankası, Döviz Kazandırıcı Hizmetler Reeskont Kredisi Uygulama Talimatı’nı değiştirdi. Yeni karara göre, reeskont kredisi kullanan firmalara döviz mevduatlarını Türk Lirası’na çevirme şartı getirildi. Değişiklikle ihracatçıya sağlanan kredi imkanında, döviz mevduatlarından TL’ye dönüşüm şartı getirildi.

BELİRLİ YÜZDESİ TL’YE ÇEVİRECEK VEYA TL’YE GEÇİŞ TAAHHÜDÜ VERİLECEK

Buna göre, 30 Nisan’a kadar döviz cinsi reeskont kredisi kullanacak firmalar, döviz hesaplarının en az yüzde 10’unu Türk Lirası’na çevirecek veya TL’ye geçiş taahhüdünde bulunacak.

1 MAYIS-31 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA

1 Mayıs ile 31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek kullanımlarda ise Türk Lirasına çevirme veya taahhütte bulunma şartı, döviz mevduatının en az yüzde 20’si olacak.

1 Ağustos ve sonrasındaki reeskont kredisi kullanımlarında ise döviz hesaplarının en az yüzde 20’sinin Türk Lirası’na dönüşmüş olması şartı getirildi.

REESKONT KREDİLERİNİN REZERVLERE KATKI BEKLENİYOR

Bu kararla reeskont kredilerinin Merkez Bankası rezervlerine katkısının artması bekleniyor.

Kaynak:ensonhaber

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil