Ana Sayfa Gündem, Politika 11 Şubat 2022

CHP 81 İLDE ELEKTRİKTE FAHİŞ ZAMLARIN GERİ ÇEKİLMESİ İÇİN ÇAĞRI YAPTI…

CHP, 81 ilde elektrikte Cumhuriyet tarihinin en büyük zamlarının geri çekilmesi için eş zamanlı çağrı yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Vatandaşın iki talimatı var: Bu zamları geri çekin e sandığı hemen getirin” diye konuştu.

CHP, yeni yılla birlikte fahiş zamlarla ağır bir yükün altında kalan vatandaşların haklı tepkisine destek vermek amacıyla ortak basın açıklaması yaptı. Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı yapılan çağrıda fahiş zamların derhal geri alınması talep edildi. Ankara Ulus’ta CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ile birlikte iktidara seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; şunları dile getirdi:

“Bugün Türkiye genelinde 81 ilde tüm engellemelere rağmen Cumhuriyet tarihinin en büyük zamlarını geri alması için çağrı yapıyoruz. Artık yeter dedik. Yüzde 127’ye varan fahiş elektrik zamlarını derhal geri çekin.”

Vatandaşların iktidara iki talimatı olduğunu kaydeden CHP’li Akın“İki talimat var: Bu zamları geri çekin ve sandığı hemen getirin. Çünkü yönetemiyorsunuz. Vatandaşlarımızın tahammülü kalmadı. Çarşıda, pazarda, her yerde hayat pahalılığını konuşuyor” değerlendirmesinde bulundu.

‘TEK FORMÜL VAR: ZAMLARI ÇEKİN’

Enerjinin bir insan hakkı olduğunu kaydeden CHP’li Akın, “Geldiğimiz noktada Isparta’da gördüğümüz gibi ulaşılabilir olmaktan çıkmış ve skandala dönüşmüştür. Bu zamlarla ödenebilir olmaktan da çıkmıştır. İktidar elektrikte formül aramayı bıraksın. Formül çok açık, net ortadır: Bu fahiş zamları geri çekin” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil