Ana Sayfa Bölge, Gündem 15 Şubat 2022

DOĞA PARK’TA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale ile birlikte Çukurçayır’da yapımı devam eden ‘Doğa Park’ projesini yerinde inceledi

Çukurçayır’a ‘Doğa Park’ geliyor!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale ile birlikte Çukurçayır’da yapımı devam eden ‘Doğa Park’ projesini yerinde inceledi. 08 Ağustos 2021 tarihinde yap-işlet yöntemiyle ihalesi gerçekleştirilen Doğa Park, Beşirli sahilinde hayata geçirilen ve vatandaşlar tarafından çok yoğun rağbet gösterilen Ekopark konsenptinde inşa ediliyor.

Toplam alanı 5099 metre kare olan proje içinde; 230 kişilik restorant,  300 metre kare büyüklüğünde çocuk oyun alanı,  9 adet kamelya, 4 adet piknik platformu, 160 metre uzunluğunda yerden yüksek gezinti yolu, 170 metre kare büyüklüğünde millet kraathanesi, piknik masaları ve seyir kulesi inşa edilecek. Proje, 2023 yılının mart ayında hizmete açılacak.

“PARK SAYISINI ARTIRMAK İÇİN GAYRET EDİYORUZ”

Projenin bitmesiyle Çukurçayır Mahallesi’nin yeni bir cazibe alanı kazanacağını belirten Başkan Genç, “Vatandaşlarımıza taahhütlerimiz arasında bulunan park projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Biz göreve talip olurken her mahalleye en az bir park hedefiyle yola çıkmıştık. Nufus yoğunluğuna göre; Pelitli, Çukurçayır, Konaklar ve Kalkınma gibi bazı merkez mahallerimizde park projelerimizin sayısı 5-6’ya kadar çıkıyor. Çukurçayır Mahallemiz de nüfus yoğunluğu çok olan sitelerin yer aldığı bir mahallemiz. Burada vatandaşlarımmızın bizden en çok talep ettiği konuların başında parklar geliyor. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak ilçemizdeki parkların sayısını artırmak için yoğun bir gayret gösteriyoruz.” dedi.

“7’DEN 70’E HERKESE HİTAP EDECEK”

Park projesinin bitmesiyle Çukurçayır Mahallesi’nin çok güzel dinlenme, eğlenme ve gezinti mekânı kazanacağını belirten Başkan Genç, “Tabiri caizse boş bulduğumuz her alanımızı parklarla, yeşil alanlarla donatıyoruz. Bugün incelediğimiz Doğa Parkımız da bu projelerimizden bir tanesi. Yap-işlet yöntemiyle ihalesini 2021 yılında gerçekleştirmiştik. Yüklenici firma ihale takvimine uygun olarak zemin çalışmalarına devam ediyor. İçinde restorantın, millet kıraathanesi, çocuk oyun alanı ve piknik alanlarının, yerden yüksek bir yürüyüş yolu ile seyir kulesinin olduğu çok güzel bir proje… Parkımızı, 7’den 70’e bütün yaş gruplarına hitap eden üniteleri bünyesinde barındıracak nitelikte inşa ediyoruz. Bittiğinde Çukurçayır Mahallemiz çok güzel dinlenme, eğlenme  ve gezinti mekânı kazanacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen bütün personelimize, başkan yardımcılarımıza, müdürlerimize ve yüklenici firma çalışanlarımıza teşekkürlerimi  iletiyorum.” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Sözümüzden Dönmeyeceğiz

Sözümüzden Dönmeyeceğiz

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil