Ana Sayfa Gündem, Politika 15 Şubat 2022

‘Türkiye’yi Çözümlerin Ülkesi Haline Hep Birlikte Getireceğiz’

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Şahin, 12 Şubat akşamı Ahlatlıbelde gerçekleşen genel başkanlar görüşmesini şu sözlerle değerlendirdi:

Geçiş süreci toplumun her kesimiyle istişare edilecek

Bu toplantı ‘cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi’ adı verilen keyfi ve kural tanımaz yönetim anlayışından kurtulmak için bütün Türkiyeye umut oldu. Kutuplaştırma değil, uzlaştırma kültürünün ilk adımı olan bu toplantı, ülkemizi en kısa zamanda hukukun üstünlüğüne kavuşturmak için yapılmıştır. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin yol haritasını belirleyecek geçiş süreci de toplumumuzun her bir kesimiyle istişare edilerek şekillendirilecektir.”

 

Yarının Türkiyesini hep birlikte inşa edeceğiz

Güçlendirilmiş parlamenter sistem ile her bir vatandaşımızın doğuştan gelen temel hak ve hürriyetleri güvence altına alınacaktır. İfade özgürlüğünün ve inandığımız gibi yaşamanın tadına varılacaktır. Eşit ve özgür bireyler olarak hayatımızı sürdürdüğümüz, müreffeh bir Türkiyeye birlikte kavuşacağız. Her vatandaşımızın Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği normları çerçevesinde, huzura ve istikrara kavuştuğu bir Türkiye hayaline ulaşacağız. Cumhuriyetimizi, Aziz Atatürk’ün çizdiği hedef doğrultusunda muasır medeniyetler seviyesinin en üstüne taşıyacağız. Yarının Türkiyesini hep birlikte inşa edeceğiz. Türkiyeyi krizlerin ülkesi değil, çözümlerin, adaletin, barışın ve fırsatların ülkesi haline hep birlikte getireceğiz.”

 

DEVA Partisi, TBMMde temsil edilen her partiye eşit mesafededir

Altı kıymetli liderin güçlendirilmiş parlamenter sistem görüşmesi sonrası, iktidar partisi mensupları her zamanki gibi çirkin algı operasyonlarından geri durmadı. Türkiyeyi yönetmeyi bırakıp algıyı yönetmeyi şiar edinen bir iktidardan başka bir şey bekleyemezdik. DEVA Partisi, aziz milletimizin iradesiyle TBMMde temsil edilen her siyasi partiye eşit mesafededir. Millet iradesinin temsilcisi ve yasal zeminde siyaset yapan her siyasi partiyle görüşür.”

 

Nusret amcayla aynı kaderi paylaşan hasta mağdurların özgürlüklerine kavuşmasını temenni ediyoruz

84 yaşında tutulduğu cezaevinde hayatını kaybeden Nusret Muğlanın yakınlarına başsağlığı dileyen Şahin şunları söyledi:

 

Legal bir bankaya para yatırdığı ve legal bir derneğe üye olduğu için hapiste tutulan Nusret amca, hukuksuz bir şekilde hasta hasta cezaevinde tutuldu. Ey iktidar mensupları; bu durumu hangi vicdana sığdırıyorsunuz? Bu tarz suçlarda milat, sadece sizler için mi geçerli? Nusret amcayı hapse sığdırdınız, bu zulmü kalplerinize nasıl sığdırıyorsunuz? Bu durum ahiret inancınızın neresine sığıyor? Nusret amcayla aynı kaderi paylaşan hasta mağdurların, en kısa sürede özgürlüklerine kavuşmasını temenni ediyoruz.”

 

Siz kötülükle kaybedeceksiniz, biz sevgiyle kazanacağız

Şahin ayrıca DEVA Partisinin Kocaeli il binasında zamlarla ilgili afişlerin yakıldığı bilgisini paylaştı. Şahin şu ifadeleri kullandı:

 

Partimizin Kocaeli il binasında elektrik, akaryakıt ve doğalgaz başta olmak üzere art arda gelen zamlara dikkat çekmek için asılan afişlerimiz kesilmiş ve yakılmıştır. Bu tarz saldırılarda bulunanlar, DEVA Partisi kadrolarını korkutabileceklerini, yıldırabileceklerini sanıyorlarsa, bu büyük bir yanılgıdır. Umuda dair söyleyecek sözü olmayanlar, baskı ve yıldırma politikalarıyla netice alamazlar. İktidara sesleniyoruz: Sizler ahlaki üstünlüğünüzü kaybettiniz. Siz kötülükle kaybedeceksiniz, bizler sevgiyle kazanacağız. DEVA Partisi Kocaeli teşkilatına geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha buradan iletiyoruz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil