Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 16 Şubat 2022

NİĞDE MİLLETVEKİLİ GÜRER:ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ GÜBRE DAĞITILMALI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımda verimi artırmak için gerekirse çiftçilere ücretsiz gübre dağıtımı yapılması gerektiğini söyledi.

Gürer, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğe dikkati çekerek, Türkiye’nin her iki ülkeden de tarım ürünleri aldığını, savaş çıkması halinde sıkıntılar yaşanabileceğini belirtti.

Gübre fiyatlarının çok yüksek olduğunu, bu nedenle çiftçilerin tarlalarına gübre veremediğini dile getiren Gürer, “Verimi artırmanın yolu gerekirse çiftçilere ücretsiz gübre dağıtımı yapılmasıdır. Çiftçilerin kullandığı tarım ilaçlarında da yüzde 250 civarında bir artış oldu. Bu konuda da çiftçiye destek verilmelidir. Mazotta yüzde 120’yi aşan bir artış var. Tarla kiraları arttı. ‘Sorun yok’ demekle sorun ortadan kalkmıyor. Üretime yönelik acil müdahale gerekiyor.” diye konuştu.

(yha)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

UÇUYORUZ !

UÇUYORUZ !

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil