DOLAR 32,5760 0.09%
EURO 35,0346 0.55%
ALTIN 2.427,500,21
BITCOIN 2094036-3.5506%
Trabzon
23°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

ŞOFÖR ESNAFI DESTEK BEKLİYOR …

ŞOFÖR ESNAFI DESTEK BEKLİYOR …

ABONE OL
16 Şubat 2022 14:48
ŞOFÖR ESNAFI DESTEK BEKLİYOR …
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ard arda gelen zamlar sonrasında dolmuşcu esnafı para kazanamaz hale geldi,akaryakıt fiyatlarındaki artışın yanı sıra yedek parça fiyatlarında da artışlar olması esnafın belini büktü. Minübüsçü, dolmuşçu, taksici… kısaca toplu taşıma esnafı, gerek pandemi gerekse pandemi sonrası oluşan ekonomik sıkıntılar ve ard arada gelen zamlar sonrası son iki  yıldır zor bir dönemden geçiyor. Aileleriyle birlikte milyonlarca insanı kapsayan bu sektörde çalışanların, alım gücü oldukça düştü. Ailesinin günlük yaşamsal ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlandıklarını belirten taşımacı esnafı, yetkililerden destek bekliyor

Sanayiye gitmenin bile hesabını yapmaya başlayan dolmuşcu esnafı yakıt fiyatlarına yetişemez hale geldik bütün gün direksiyon başında çalışıyoruz ama cebimize giren bir şey yok dediler .

Artık araç bakımları için sanayiye gidemediklerini söyleyen şoför esnafı “ aracımızın rutin bakımlarını seyyar ustalara yaptırmak zorunda kalıyoruz hem daha uygun fiyat veriyorlar hem de biz aracı sanayiye götürmüyoruz sanayiye bir gidip gelmemiz en az 20 km oda 35 tl ile 40 tl lik yakıt demek bu bizi artık çok zorluyor mecburen gezici servislerden işimizi görüp bakımımızı yaptırıyoruz sanayiye bizim girmemiz demek hem o günümüzü kaybetmemiz  hemde extra masrafımız olması demek oluyor  ama gezici servis yapan arkadaş gelince hem günü kaybetmiyoruz hem maddi açıdan daha uygun oluyor hem de yakıttan tasarruf ediyoruz “dediler

Konuyla ilgili daha önce bir açıklama yapan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Pandemi döneminde birtakım desteklerin verildiğini ama yetrli olmadığını kendilerinin ise  en azından bu geçiş döneminde  ÖTV ve KDV’den arındırılmış ticari akaryakıt talebinde bulunduklarını ama bu konuda da  bir gelişme olmadı” demişti.

Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz Bahceçik Cezaevi Dolmuş Durağı Başkanı Mustafa Kartal ise Bu korona belası milletimizin ve dünyanın başına bela olmasından sonra ilk yıl hemen hemen esnafımızın çoğu kontak kapattı  ama vatandaşlarımız da mağdur olmasın diye dayandık pandemi nin hemen arkasından gelen dolardaki artış ve buna paralel akaryakıt fiyatlarındaki artış ve yedek parça fiyatlarındaki artış artık belimizi iyice büktü neredeyse nefes alamaz hale geldiklerini belirten Mustafa Kartal , şöyle konuştu: “yolcuyu bizler taşıyoruz taşımayada devam edeceğiz  bunda bir sorun yok ancak bugün geldiğimiz noktada kazanılan paralar dolmuşun mazotuna  bile yetmiyor. Ulaşım ücretlerine saolsunlar gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız Zorluoğlu gerekse Oda Başkanımız Ömer Hakan Ustanın görüşmeleri neticesinde  bir iyileştirme yapıldı zamda aldık ama inanın yapılan zamlar da yeterli değil Tamam vatandaş ucuza ulaşım kullansın ama bizlerde mağdur olmayalım  ne olur nasıl olur bilemiyorum Başkanlarımız mutlaka bu konuda da bir çalışma yapacaklardır ama bizlerde bu şehrin toplu taşıma araçlarıyız mesela yolcu başına bize bir destek verilebilir veya yakıtta vergi indirimi yapılabilir  bir arabanın masrafları ortada.  Esnaf olarak ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız  vatandaş mağdur olmasın edilmesin korunsun ama şöför esnafıda  mağdur edilmesin “ dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!