Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 17 Şubat 2022

YEREL TOHUMLAR ÜRETİCİ MARKETLERDE

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin tarımda dışa bağımlılığı azaltmak için kendi tesislerinde ürettiği yerel tohumlar, kırsal ilçelerin yanı sıra kent merkezinde de Üretici Marketlerde ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı.

Gerçekleştirdiği tarımsal destek projeleri ile üreticinin daima yanında olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yerli üretimi arttırmak için yerel tohum dağıtımına devam ediyor. Seyitgazi ile başlayan kırsal ilçelerde yerel tohum dağıtımı, Sivrihisar ilçesindeki dağıtım ile devam etti. Büyükşehir Belediyesi kırsal ilçelerdeki dağıtımlarına 17 Şubat Perşembe günü Han, 18 Şubat Cuma günü ise Çifteler ile devam edecek. Kent merkezinde ise yerel tohum almak ve ekmek isteyen vatandaşlarla bugün itibariyle buluşan ekipler, üç hafta boyunca çarşamba ve cumartesi günleri Üretici Marketlerde yerini alacak.

Sadece Eskişehir’e değil, Türkiye’nin dört bir yanına eskisehir.bel.tr web sitesi üzerinden yapılan başvuruları değerlendirerek tohum gönderimi de yapan Eskişehir Büyükşehir Belediyesine, şehir dışından iki günde yaklaşık 4 bin tohum talebi geldi.

Vatandaşların yerel tohumlara gösterdikleri yoğun ilgiden büyük mutluluk duyduklarını belirten yetkililer, tohumlardan gerçekleştirilecek üretimlerde bir sonraki yıl için vatandaşların kendilerinin de tohumluk ürün ayırabileceğini böylelikle yerel tohumların daha da çoğaltılabileceğini vurguladılar.

Tohum almaya gelen vatandaşlar belediyeye teşekkür ederek, “Büyükşehir Belediyemizin bizlere sağladığı Kalabak Su ve Halk Ekmek ürünlerinin yanı sıra bugün tohum dağıtımıyla yine yanımızda olmaya devam ediyor. Belediyemizin her zaman yanımızda olduğunu hissediyoruz. Bizler de ülkemizin tohumlarını üretmek için bu hizmete sıkı sıkıya sarılarak üretim yapacağız” dediler.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil