Ana Sayfa Dünya, Gündem 20 Şubat 2022

BIDEN BUGÜN UKRANYA İÇİN ULUSAL GÜVENLİK KONSEYİNİ TOPLUYOR

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı’nın ulusal güvenlikten sorumlu yardımcılarının Rusya’nın her an Ukrayna’ya saldırı düzenleyebileceğini doğruladığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, 20 Şubat Pazar günü Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi’ni (MGK) Ukrayna’daki durumla ilgili bir toplantı yapacak.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki cumartesi günü yaptığı yazılı açıklamada …

“Yarın cumhurbaşkanı, Ukrayna’daki durumla ilgili Ulusal Güvenlik Konseyi’ni toplayacak” dedi.

Sözcü, “Biden’ın Ukrayna’daki değişen durumu izlemeye devam ettiğini ve ulusal güvenlik ekibinin ona gelişmeler hakkında düzenli olarak rapor verdiğini” kaydetti. Psaki, “Onlar (Biden’ın ulusal güvenlik yardımcıları), Rusya’nın her an Ukrayna’ya saldırı düzenleyebileceğini doğruladı” dedi.

Belgede Cumartesi günü Biden’a, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in Münih Güvenlik Konferansı’nın oturum aralarında Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Avrupa Komisyonu ile yaptığı toplantıların sonuçları hakkında da bilgi verildiği belirtildi. Başkan Ursula von der Leyen , Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis’in yanı sıra Baltık ülkelerinin liderleri “ve diğer müttefikler ve ortaklar”.

Son zamanlarda Batılı ülkelerde olduğu gibi Kiev’de de Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ihtimaline ilişkin açıklamalar yapılıyor. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Basın Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya’nın kimseye tehdit oluşturmadığını vurgulayarak, bu tür bilgileri boş ve temelsiz bir gerilim tırmanışı olarak nitelendirdi. Aynı zamanda, bu tür açıklamaları haklı çıkarmak için provokasyon olasılığını dışlamadı ve güneydoğu Ukrayna’daki krizi zorla çözme girişimlerinin en ciddi sonuçlara yol açacağı konusunda uyardı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

İlk On’da Trabzon Yok ..

İlk On’da Trabzon Yok ..

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil