Ana Sayfa Bölge, Gündem 21 Şubat 2022

Mağmat Projesi’ne Rusya’dan Ödül

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in vizyon projeleri arasında yer alan Mağmat Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi, Rusya’nın Saint Petersburg kentinde ‘2021 Golden Trezzini Mimarlık ve Tasarım Ödülü’ne layık görüldü.

Mağmat Projesi, Rusya’da en iyi peyzaj mimarlığı ödülü aldı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in vizyon projeleri arasında yer alan Mağmat Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi,  Rusya’nın Saint Petersburg kentinde ‘2021 Golden Trezzini Mimarlık ve Tasarım Ödülü’ne layık görüldü.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulanan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediyesi’nin Mağmat’ta hayata geçireceği Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi’nin; Çin, İtalya, Rusya ve Hindistan’dan başvurusu yapılan 7 projeyle birlikte En İyi Peyzaj Mimarlığı Projesi kategorisinde mansiyon ödülüne layık görüldüğünü dile getirdi.

“230 KİŞİLİK JÜRİ DEĞERLENDİRİYOR”

Mağmat Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi’nin mansiyon ödülüne layık görülmesinden dolayı son derece büyük bir gurur ve sevinç duyduğunu ifade eden Başkan Genç, her yıl verilen ödüllerle ilgili şu bilgileri aktardı: “Golden Trezzini Mimarlık ve Tasarım Ödülleri, adını İsviçre kökenli Rus mimar, St. Petersburg’un ilk mimarı, Domenico Trezzini’den (1670-1734) alıyor. Rusyanın St. Petersburg kentinde tasarım, mimarlık, kentsel tasarım, peyzaj mimarlığı, restorasyon alanlarında her yıl düzenlenen tasarım ve uygulama projelerine uluslararası jürilerin değerlendirmeleri sonucu ödül verilen uluslararası bir organizasyondur. İlki 2018 yılında yapılan organizasyonda her yıl dünyanın birçok ülkesinden projelerle katılım sağlanıyor. Altın Trezzini Ödülleri mimari, tasarım ve renovasyon projelerini görsel sanat olarak değerlendiren ve tanıtan tek uluslararası yarışmadır. Altın Trezzini Ödülleri, kazanan projelerin bir devlet müzesinin koleksiyonuna alındığı tek mimarlık ve tasarım yarışmasıdır. Aynı zamanda Altın Trezzini Ödülleri, dünyaca ünlü mimarlarla birlikte müze müdürlerinin kazananları belirlediği tek yarışma niteliğinde. Altın Trezzini Ödülleri Jürisi, Antarktika hariç her kıtadan mimarlık okulları ve bölümlerinin başkanlarından oluşuyor. Genel olarak, ödül jürisinde 33 ülkeyi temsil eden 230’dan fazla üst düzey uzman yer alıyor.”

PEYZAJDA 250 PROJE YARIŞTI

Başkan Genç, Ortahisar Belediyesi’nin Tarihi İpekyolu Projesi’nin 97 ülkeden 1031 başvurunun yapıldığı ve ‘En İyi Peyzaj Mimarlığı Projesi’ kategorisinde 250 projenin yarıştığı (Best Landscape Architecture) uluslararası bir yarışmada ödüle layık görülmesinin çok büyük bir başarı olduğunu kaydetti.

Sözlerini sürdüren Genç, “Her biri alanında uzman kişilerin oluşturduğu jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda ana kategorilerde kazananların yanı sıra çeşitli özel ödüllerin sahipleri de açıklandı. Altın kategorinin ardından Honorable Mention ödülleri ve sonrasında da Special Mention ödülleri sahiplerini buldu. En İyi Peyzaj Mimarlığı Projesi alanında mansiyon ödülüne Çin, İtalya, Rusya, Hindistan ve Türkiye’den Ortahisar Belediyesi’nin Mağmat Projesi’nin içinde yer aldığı 7 proje layık görüldü. Ben bir kez daha peyzaj mimarlarımıza, ilgili birim müdürlerimize ve emeği geçen bütün personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

“TEŞVİK EDİCİ NİTELİKTE”

Elde edilen ödülün projeye ilgi gösteren girişimciler için motivasyon kaynağı olacağına dikkati çeken Başkan Genç, “Bundan çok büyük gurur ve sevinç duyuyoruz. Bu hem ülkemiz, hem Trabzon hem de Ortahisarımız için çok büyük başarıdır. Diğer belediyelerimiz için de bu tür vizyon projelerin hayata geçirilmesi noktasında teşvik edici olacaktır. Bu ödül aynı zamanda bütün prosedür ve tasarımlarını en ince ayrıntısına kadar tamamladığımız projemizi hayata geçirme konusunda girişimci ve müteşebbisler için de motivasyon ve cazibe oluşturacaktır. Bugüne kadar özellikle Körfez ve Arap ülkelerinden yatırımcılarla görüştük ama pandemi nedeniyle somut bir netice elde edemedik. Umarım bundan sonra pandeminin de azalması ve turizm faaliyetlerinin artmasıyla birlikte girişimciler projemize ilgi gösterecektir.” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil