DOLAR 32,5760 0.09%
EURO 35,0346 0.55%
ALTIN 2.427,500,21
BITCOIN 2094036-3.5506%
Trabzon
23°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

DEVLET BAHÇELİ: MESELE BAKMAK DEĞİL GÖRMEKTİR…

DEVLET BAHÇELİ: MESELE BAKMAK DEĞİL GÖRMEKTİR…

ABONE OL
22 Şubat 2022 22:55
DEVLET BAHÇELİ: MESELE BAKMAK DEĞİL GÖRMEKTİR…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Tarkan’ın yazdığı ‘Geççek’ isimli şarkının gündemde oldukça geniş yer edinmesine değinen Devlet Bahçeli, meselenin bakmak değil görmek olduğunu söyledi.

Tarkan geçecek diyor, bunu da Anadolu’ya yakın bir şiveyle söylüyor. Elbet geçecek, zor günler geçecek, zillet geçecek, sorunlar bitecek, salgın geçecek, felaketler geçecek, dertler bitecektir.

6 rakamına lütfen dikkat buyurunuz. Bu rakamı terse çevirdiğinizde tabiatıyla 9 rakamı ortaya çıkar. Terse çevirirseniz 9 rakamı. Mesele bakmak değil görmektir. Görüleni tüm berraklığıyla görmektir.

Biz 6’ya bakınca gördüğümüz 6 oktur. Yuvarlak masa çerevesinde kurulan tuzaktır, kumpastır. Türkiye’nin sırtına bindirilmek istenen ağır külfettir.

6’yı çevirip 9’a bakınca gördüğünüz huzurdur, havaya kaldırılan 9 tuğdur, 9 ışıktır, sosyal ve ekonomik sorunlarının süratle geçeceğinin müjdesidir. Cumhur İttifakı’nın 2023’te açık ara öne geçeceğinin simgesidir.” dedi.Tarkan’ın koronavirüsü kastettiğini söylemesine rağmen ısrarla farklı anlam çıkaranlara seslenen Bahçeli, “Hayır diyorlar sen iktidarı kastettin. Fitne yayıyorlar, ayıptır ayıp. Bu saptırmanın kime ne faydası vardır. İktidar şarkıyla kurulmadı, hükümet şarkıyla oluşmadı. Velevki iddialar doğru olsun iktidar bir şarkıyla yıkılamaz. Bu tekerlek, bu tümsekte kalamaz.” açıklamasında bulundu.16 Kasım 2021’de kadına yönelik şiddete karşı görüşlerimizi paylaşmıştık. 6 maddelik tekliflerimizi kamuoyuna sunmuştuk. Ruh Sağlığı Yasa teklifi yasalaşmasını, kadın cinayeti, tecavüzlerde idam cezasının tartışmaya açılmasını, medyada kadın cinayetlerinin gösterim ve ifşasına son verilmesini, şiddeti özendirecek yayınlardan kaçınılmasını, aldatmanın, cinayetin gösterilmediği dizilerin hazırlanmasını, sosyoloji, felsefe, ilahiyat gibi alanlarda akademisyenlerin şiddet haritasını çıkarmasını, İnsanlığın Huzuru Projemizin tartışılmasını önermiştim. Bugün de aynı çizgideyiz. Somut önerilerimize kulak verilmesini temenni ediyoruz.

Biz içine kapanmış, kabuktan dışarı çıkamamış bir hareket değiliz. Kutlu bir davanın soluğu kesilmesini hayalin hayalidir. MHP, pergelin çivili ucunu Ankara’ya koyup diğer ucuyla da dünyayı tarayan Türklüğün zafer nişanesidir. Küçük düşünmek geride kalmaktır, yem olmaktır. Biz ne geride kalacağız ne yem olacağız. Kim bizi yutmaya kalkarsa boğazına dururuz, nefesini keseriz. Bizim adımız Türk milletidir. Biz medeniyetlere beşiklik yapan bir yönetim kudretinin, tarih kuvvetinin varisiyiz. Büyük bir ecdadın bugünkü afakıyız.

Nerede bir soydaşımız, din kardeşimiz varsa gözümüz oradadır. Karabağ’dan Kırım’a, Kaşgar’dan Kerkük’e üç hilalin anıları, ayak izleri vardır

Hocalı bunlardan birisidir. 30 yıl evvel, soydaşlarımızın kanı dökülmüştür. Kabuk bağlamamış, tedavi edilmemiş bir yaradır. Hocalı’da bir soykırım suçu işlenmiştir. 613 soydaşımız şehit edilmiştir. Hocalı, Dağlık Karabağ’ın incisidir. Ne üzücüdür ki hala tutsaktır, zincirlidir. 2. Karabağ Savaşı’yla Azerbaycan, Ermenistan’ın kontrolündeki toprakların yüzde 80’ini geri almıştır. Azerbaycan’ın kahraman neferleri silahlı Ermenileri ezip geçmiştir. Karabağ’da 290’dan fazla yerleşim yeri özgürlüğüne kavuşmuştur. Türkiye-Azerbaycan dayanışması zaferi belirleyen iradeyi tesis etmiştir. Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan’a geçeceği dönem de gelecek, Hocalı da olan Türk toprakları tevdi edilecektir

Orta Doğu’dan sonra Orta Asya’nın çatışma ortamına çekilmesi felaketler dönemini peşpeşe tahrik edecektir. Yazılan senaryo vahimdir, oyun sinsidir, tehlike büyüktür. Biz hiç kimseyle savaşalım, küselim demiyoruz. Muhatap ülkelerden dürüstlük bekliyoruz.

RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ

Rusya ile Ukrayna arasındaki yüksek gerilim boyut değiştirmektedir. ABD ve Batı medyası devamlı suretle savaşın çıkabileceğini iddia etmektedir. Boris Johnson, Rusya’nın Avrupa’daki en büyük savaşa hazırlandığına yönelik istihbaratı açıklamıştır. ABD Başkanı ise, Birleşik Krallık Başbakanı’yla aynı zamanda Putin’in Kiev’i hedef alacağını ileri sürmüştür. Buna rağmen tehlikeli iddialar Rusya tarafından yalanlanmıştır.

Aynı Rusya, balistik ve seyir füzeleriyle tatbikat yapmıştır. Bu tatbikatı Putin takip etmiştir. Rusya-Ukrayna sınırında çatışmaların yaşandığı, OHAL ilanlarının yapıldığı, sivillerin tahliye edildiği anlaşılmaktadır. 2 bölgenin bağımsızlığının tanınması yangına körükle gitmektir. Bu durum Ukrayna’nın doğusunda bölünmekten başka bir anlama gelmeyecektir. Putin geçen hafta Ukrayna sınırından askerlerin çekileceğini söylese de ABD Dışişleri Bakanı kritik askeri unsurların sınıra sevk edilğini açıklamıştır.

NATO çekilme kanıtı olmadığını vurgulamıştır. ABD ve Rusya statüko çerçevesinde, barış ve istikrar hizmetten uzaklara savrulmuşlardır. Biden Ukrayna’nın egemenlik haklarını da zedelemiştir. Ukrayna’nın geleceğini ve güvenliğini konuşacak tek merci tüm Ukrayna vatandaşlarıdır. NATO Savunma Bakanları toplantısında muharip birliklerin konuşlandırılacağı açıklanmıştır. Rusya’nın ilk kez temsilci göndermediği Münih Güvenlik Konferansı da toplanmıştır.

NATO Genel Sekreteri, Rusya’nın Ukrayna sınırından asker çekmediğine, çatışma riskine değinmiştir. MHP olarak Rusya-Ukrayna arasındaki savaşı doğru bulmuyoruz. Barış, huzur ve istikrarın kökleşmesi için diplomasi ve diyaloğa inanıyoruz. Savaş yanlıştır. Savaş çığırtkanlığı yapan ülkelerin asla iyi niyetli olmadığını kanaatindeyiz. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saygı duyulmalıdır. Rusya ile Ukrayna arasında çatışma ve savaş halinin bölgesel ve küresel çapta devasa yarılmalara yol açacağını görmek lazımdır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!