Ana Sayfa Gündem 27 Şubat 2022

BU GECE MİRAÇ KANDİLİ

Bugün Miraç Kandili… Üç ayların ilk ayı Recep ayının 27’nci gecesinde idrak edilen kutlu gece, Hazreti Muhammed’in(SAV) Allah’ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul ediliyor. Miraç kandili deyince iki husus akılımıza gelir bunlardan birisi İsra diğeri Miraç isra dediğimiz hadise cenabı Hakk’ın Hz.Peygamberi(SAV) kabeden, Mescidi Haramdan bazı delillerini göstermek üzere Hz.Peygamberi Kudüse etrafını mübarek kıldığı Mescidi Aksa’ya getirmesi olayıdır.

İslam aleminde “Allah’a yükseliş ve arınma” olarak kabul edilen Miraç Kandili, bugün müslümanlar tarafından idrak edilecek. 

Hadislerde zikredilen Miraç gecesi, İslam dininin en temel ibadetlerinden birisi olan namazın ümmete hediye edildiği zaman dilimi olmasının yanı sıra, Allah’a şirk koşmayanların cennete gireceği gibi birçok müjdeyi de barındırır.

Hz. Peygamber(SAV) her kat semada bir peygamber ile karşılaşır selamlaşır. Sonuç itibariyle detayını bilemediğimiz, sırrına vakıf olamadığımız bir şekilde cenabı hak peygamberini kabul eder. Ona vahyedeceği şeyi vahyeder. Bizim için önemli olan Hz.Peygamberin(SAV) Miraçta ümmetine getirdiği hediyelerdir. Bunlardan birisi tevhid inancıdır. Yani bu dünyadan Cenabı hakkın birliğine Hz.Muhammedin(SAV) peygamberliğini tasdik ederek imanla ayrılan kişilerin mutlaka cennete gireceği, ikincisi Bakara suresinin son ayetleri olan, iman esaslarından Cenabı Hakka gücümüzün yetmediği şeyleri bize yüklememesi için bahsedilen ayetler ve en önemlisi de bizi daha çok ilgilendiren 5 vakit namazdır.

Peki müslümanlar bu geceyi nasıl idrak ve ihya etmeli?

Bu gece Rabbimizle olan ilişkilerimizi ciddi bir şekilde muhasebe etmeliyiz. Allah’ın bağış kapısını çalarak bütün günahlarımızı geçmiş günahları evvela ciddi bir istiğfar etmeliyiz.İkinci olarak bol bol kaza namazı kılmalıyız. Kuranı Kerim okumalıyız. Dinin en temel birisi de sadakadır. Çevremizdeki insanları gözetmeliyiz. İslam coğrafyasnda yaşanan olayları düşünerek İslam ümmetinin içinde bulunduğı badireden çıkması için dua etmeliyiz.

Yaradana yükseliş ve arınma gecesi olan Miraç Kandili münasebetiyle bu akşam ülke genelinde tüm camilerde programlar düzenlenecek.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil