DOLAR 32,5740 0.09%
EURO 35,0694 0.44%
ALTIN 2.427,050,17
BITCOIN 2092323-3.10586%
Trabzon
24°

KAPALI

04:27

SABAHA KALAN SÜRE

ÇİFTÇİNİN YARINDAN UMUDU KALMADI…

ÇİFTÇİNİN YARINDAN UMUDU KALMADI…

ABONE OL
4 Mart 2022 08:09
ÇİFTÇİNİN YARINDAN UMUDU KALMADI…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de çiftçiler bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyesini gören tarımsal girdi maliyetleriyle mücadele ederek üretim yapmaya çalışıyor. İklim değişikliği ve kuraklığın yanı sıra dövizdeki dalgalanmayla birlikte artan maliyetlerin altında ezildiklerini söyleyen çiftçiler, her geçen gün daha fazla çiftçinin tarımsal üretimden vazgeçtiğini söylüyor. 

Artan maliyetlerin belini büktüğü çiftçiler  ise artışlardan dert yanarak sadece gübre fiyatlarından değil, günden güne artan mazot, tohum, elektrik, su ve tarım aleti fiyatlarıda aldı başına gidiyor bu şartlar altında borçlarımızı ödeyemez hale geldik her günümüz icra korkusuyla geçiyor ayakta kalmaya çalışıyoruz ama her geçen gün daha da zorlanıyoruz diyorlar.

“Aldığımız ürünler pahalı, sattığımız ürünler ucuz diyen çiftçiler Zirai ilaçların fiyatlarının yanına varılmıyor. Bu yıl bana 30 ton tohum lazım nasıl olacak bilmiyorum

“mazot fiyatından hiç bahsetmiyoruz bile diyen çiftçiler Elektrik ve su çok pahalı motoru küçülttük ama küçük motorla da tarlayı sulayamıyorsun. Küresel ısınma yüzünden zaten geçen yılı kuraklıkla  geçirdik bu yıl ne olacağı belli değil velhasıl Allah Yardıcımız olsun diyerek içinde bulundukları durumun her geçen gün her geçen saat dahada zorlaştığını desteklerin bile artan girdi maliyetlerinin yanında devede kulak kaldığını söylediler.

Ayakta kalmak için son çare krediler diyen çiftçi ve üreticiler bu kez de faiz girdabına giriyoruz hasatta 1 liraya malettiğimiz ürünü 0,90 kuruşa da verince ne kredileri ödeyebiliyoruz ne de para kazanabiliyoruz dediler

Çiftçiler bu yıl geçen yıldan dahada zor geçeçeğini ifade ederlerken hükümetten ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir isteğimiz var dediler mazotun en azından bu yıl çiftçiye 1 tl den verilmesini ,bu yıl elektirik ve su faturalarından muaf olmalarını isterlerken çiftçinin bankalara olan borçlarının da faizlerinin silinmesini istediler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!