Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 10 Mart 2022

CUMHURBAŞKANINDAN DESTEK….

Türk Çiftçisi son yılların en ağır sezonunu geçirdiklerini belirtirken ayakta kalmak için her türlü olumsuzluğa rağmen üretime devam edebilmek için var güçleri ile mücadeleye devam ettiklerini söylüyorlar.

Önce salgın ardından salgın kısıtlamaları ve bunların getirdiği ekonomik darboğaz artan fiyatlar girdi maliyetlerinin önlenemez yükselişine rağmen üretilen ürünlerin fiyatının yerin de sayması sonucunda olumsuz yönde etkilenen  çiftçiler destek bekliyor.

“Çiftçi ürününü zarar etmeden satmalı” diyen üreticiler tarımsal üretimdeki girdi maliyetlerinin özellikle son bir yılda yüksek oranda yükseldiğine dikkat çekerlerken bu konuda Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz dediler.

Küresel iklim değişikliği, kuraklık ve banka borçları nedeniyle zor günler geçirdiklerini söyleyen çiftçiler, bu yıl birde  gübre krizi ile karşı karşıya kaldıklarını öyleki  zamlarla baş edemeyen birçok arkadaşımız bu sene gübre kullanmadan ekim yaptı.

Tabiki bunun sonuçları hem bizim hemde ülkemiz için verim ve kalite açısından iyi olmayacak dediler .

Hükümetimizden ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan bizleri kabul etmesini ve sorunlarımızı birinci ağızdan dinlemesini isteriz devlet destekleri yetersiz akaryakıt fiyatlarını görüyorsunuz traktöre kontak vuramıyoruz tarlaya gübre atamıyoruz tarlaya gidecek gücümüz kalmadı kredilerimizi ödeyemiyoruz acilen destek bekliyoruz yarın çok geç olmadan ele muhtaç olmamak için Tarımda yeniden güçlü ayağa kalkmamız için Cumhurbaşkanımızdan destek bekliyoruz dediler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil