Ana Sayfa Bölge, Gündem 10 Mart 2022

ESNAF ZARARINA ÇALIŞIYOR

Trabzon Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Bekar, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara’yı ziyaret ederek sektörün sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Bekar, bir Tır veya kamyonun deposunun 20 bin liraya dolduğunu ifade ederek, “Bu fiyatlarla kontak kapatma noktasına çoktan geldik. Nakliye sektörüne yönelik akaryakıtta ÖTV indirimi veya muafiyeti talep ediyoruz” dedi.

Trabzon Kamyoncular ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Şükrü Bekar, dünya genelinde ve ülkemizdeki ekonomik sıkıntıların üst seviyede seyretmesinin ardından Rusya – Ukrayna savaşının patlak vermesinin, enerji, petrol ve doğalgaz fiyatlarında yükselişe neden olduğunu ifade ederek, “Bu yükseliş ülkemizi derinden etkilemekte, zaten zorda olan piyasa koşullarını içinden çıkılamaz duruma sokmaktadır. Enflasyon dünyada ve ülkemizde en büyük sorun haline gelmiştir” dedi.

“NAKLİYECİLER ARACININ DEPOSUNU KREDİ ÇEKEREK DOLDURACAK HALE GELDİ”

Bekar, “Petrolde eskiden yılda bir yaşanan 1-2 liralık artışlar artık günlük olarak pompa fiyatlarına yansımaktadır. Özellikle nakliyeci esnafımız bugün taşıdığı malı ertesi gün zararına taşımaya, aracının deposunu doldurmak için kredi çekme durumunda kalacak hale gelmiştir. Zira bir kamyon ve tırın deposu 20 bin liraya dolmaktadır. Artık çalışmamak daha karlı hale gelmiştir. Maliyetler sadece akaryakıtta değil, sigorta, lastik ve yedek parçada da anormal derecelerde artmıştır. Ülkenin tedarik zincirinin en önemli parçası olan nakliyeci esnafımız kontak kapatma noktasına çoktan gelmiştir. Bu problemleri nakliyeci esnafı yanında taşımacılık yapan dolmuşçu, kargocu, servisçi esnafı da derinden yaşamaktadır. İhale ile iş alan esnaflar akaryakıt zamları karşısında her gün daha da zarar etmektedir” diye konuştu.

“ÖTV İNDİRİMİ VEYA MUAFİYETİ BEKLİYORUZ”

Şükrü Bekar, nakliye sektörünü içinde bulunduğu durumdan çıkarmak için bir süreliğine ÖTV indirimi veya muafiyeti talep ettiklerini belirterek, “Devletimiz bu zor zamanlarda nakliye ve diğer taşımacılık sektörleri için akaryakıtta ÖTV indirimi veya muafiyeti konusunu bir an önce değerlendirmeye almalıdır. Bu hamle yangına su döker. Nakliye ve taşımacılıkta böyle bir kolaylık dolaylı yönden enflasyona da olumlu yönde katkı sağlayacaktır” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil