Ana Sayfa Gündem, Politika 11 Mart 2022

CUMHURBAŞKANLARI ERDOĞAN VE ALİYEV BAŞBAŞA GÖRÜŞTÜLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günü birlik çalışma ziyareti için Ankara’ya gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi. İki lider bölgede yaşanan gelişmeleri ele alırken, Ukrayna savaşına ilişkin görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya- Ukrayna savaşındaki son durum dahil bölgesel meseleler ile Türkiye- Azerbaycan münasebetleri ele alındı. İki lider, kardeşlik ve dostluk temelinde gelişen Türkiye- Azerbaycan ilişkilerini, bütün alanlarda daha da güçlendirme konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

Şuşa Beyannamesi’nde mutabık kalınan stratejik iş birliği doğrultusunda iki ülke ilişkilerini derinleştirecek ve ilerletecek adımların değerlendirildiği görüşmede, Zengezur Koridoru ve Türkiye- Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı projesine dair konular masaya yatırıldı. Liderler göüşmede Türkiye- Azerbaycan iş birliğinin, Avrupa’nın enerji güvenliğine katkısına ilişkin görüşlerini de dile getirdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

FINDIKTA BİR ŞEYLER OLUYOR…

FINDIKTA BİR ŞEYLER OLUYOR…

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil