Ana Sayfa Bölge, Gündem 11 Mart 2022

EĞİTİME YATIRIM ŞART

Bir dizi programlar gerçekleştirmek için Trabzon’a gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilk olarak Trabzon Valiliğini ziyaret ederek eğitim alanındaki çalışmalarla ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve diğer ilgililer katıldı.

Buradaki konuşmasında “Trabzon’da eğitim alanında yapılan 200 milyon liralık yatırım vardı, buna ilave olarak 35O milyon lira daha ekleyip Trabzon’daki yatırımımızı 550 milyon TL’ye çıkarmış olduk. Trabzon’da doğalgaza erişimi bulunan 193 okulumuzda doğalgaza dönüşümü tamamlayacağız. Bu kapsamda 83 milyon liralık ödenek göndereceğiz. 15 tane anaokulu yapma kararı aldık, yatırım programımıza dahil ettik. Ortahisar’a 7 anaokulu, 1 özel eğitim anaokulu, Akçaabat’a 1 anaokulu, Araklı’ya 2 anaokulu, Arsin’e 1 anaokulu, Vakfıkebir’e 1 özel eğitim anaokulu, Yomra’ya 1 anaokulu ve Düzköy’e 1 anaokulu olmak üzere toplam 15 tane yeni anaokulunu 2022 yılı içerisinde Trabzon’umuza kazandıracağız. Yine Trabzon’a bir özel eğitim kampüsü kuracağız. Bunun içerisinde hem özel eğitim anaokulu hem özel eğitim uygulama okulu, özel eğitim meslek okulu olacak ve veliler çocuklarını beklerken Halk Eğitim Merkezi üzerinden kurs alabilecekleri donanımlı bir mekân olacak. Yine 24 derslikli Ortahisar Çukurçayır Anadolu Lisesi’ni yapacağız. Araklı ilçemize 16 derslikli ilkokul ve 16 derslikli ortaokul yapacağız. Tonya İskenderli Şehit Soner Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin spor salonu ihtiyacını gidermiş olacağız. Bunun yanında Trabzon’da 2 adet Bilim Sanat Merkezi sayısını 6’ya çıkarıyoruz. Vakfıkebir’e 1, Of ilçemize 1, Araklı’ya 1 tane ve Ortahisar’a 1 yeni Bilim Sanat Merkezi kuracağız. Rehberlik Araştırma Merkezi sayısını da 2’den 3’e çıkaracağız. Trabzon’umuzu bu yatırımların yanında ilave yatırımlarla destekleyeceğiz. Yapılacak olan bu yatırımların Trabzon’umuza hayırlı olmasını diliyorum. Bu tarz yatırımların eğitimin kalitesinin artmasında çok büyük katkısı oluyor. Çocuklarımız çok daha nitelikli ortamlarda eğitim alıyorlar. Trabzon’daki eğitimin kalitesinin artmasındaki desteklerinden dolayı Valimize, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil