Ana Sayfa Gündem, Spor 13 Mart 2022

Akıl, Mücadele,Taktik Ve Alınteri = ŞAMPİYONLUK

Trabzonspor Teknik Patronu  Abdullah Avcı,4-2 kazanılan  Göztepe maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Verdikleri pozitif destekten dolayı taraftarlarla teşekkür ederek sözlerine başlayan Avcı, “Göztepe ligimizin en fazla hava topu mücadelesi yapan, ikinci topu en fazla alan ve kenar ortasını en fazla yapan takımı. Bu veriler ışığında savunmada neler yapacağımızı çalıştık. Hücumda da topa fazla sahip olmak istedik. Göztepe aynı zamanda bir geçiş takımı. İlk yarı oyunun başlangıç sürecinde doğru, istekli ve baskılı bir şekilde oyuna başladık. Girdiğimiz fırsatlar var, ama bunları değerlendiremedik. Rakibi de devreye soktuk. Kenar ortalarda pozisyon hataları yaptık, Ahmetcan’ın çıkardığı pozisyon var. Sonra mağlup duruma düştük. İlk yediğimiz gol faulmüş, şimdi gördüm. Bunlar maç içinde olabiliyor. İlk yarı daha dominant olabilirdik, 2-2 skorla devre arasına girdik. Takım savunması yapan takım olarak alışık olmadığımız durumdu. İkinci yarıya üç değişiklik yaparak başladık. Dorukhan çok doğru tepki verdi. Djaniny özel ve yetenekli bir oyuncu. O da doğru tepki verdi. Trondsen, sakatlıktan çıkmıştı ve fizik olarak yeterli değildi. Yusuf Erdoğan’ı oyuna aldık. Giren oyuncular doğru tepkiler verdi. Daha fazla topa sahip olduk. Tüm oyuncularımız çok doğru tepkiler verdi. Vişça asistler yapıyor, çok iyi savunma yapıyor. Bütün takıma teşekkür ediyorum. Maç öncesi ligin bitmesine 900 dakika kaldığını söylemiştim şimdi 810 dakika kaldı. Ne zaman şampiyon olacağımızı bilmiyorum. Her maçı kazanmak istiyoruz. Akıl, mücadele, taktik, alın teri ve çalışmanın karşılığını alıyorsun. Soyunma odasına huzurlu girdik, bugünü bitirdik. Henüz şampiyon olmadık, kazanarak devam etmek istiyoruz. Yarın antrenman yapıp Pazartesi günü dinleneceğiz. Sonra da Cuma günü oynayacağımız Çaykur Rizespor maçına en iyi şekilde hazırlanacağız. Bu galibiyeti tüm Trabzonspor sevdalılarına armağan ediyorum. Herkese ‘İyi ki Trabzonspor var’ dedirtmeye devam ediyoruz” dedi.

Futbolun beraber hareket edilen bir oyun olduğunu vurgulayan Avcı, “Taraftarlarımız bu konuda bize destek oluyor. Oyun formasyonlarında tekrarların fazla olursa oyuncuya göre değişiklikler yapabilirsin. Hamsik olunca başka, o olmayınca başka bir oyunu oynuyorsun. Özellikle aile olabilmek ve grup enerjisi de çok önemli” diye konuştu.

Abdullah Avcı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un Trabzonsporla ilgili açıklamalarına yönelik soruya, “Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç’a samimi duyguları ve söylemleri için teşekkür ediyorum. Her şeyden evvel oyuna ve emeğe gösterdiği saygı için teşekkür ediyorum. Tüm spor adamlarının bu şekilde yaklaşım göstermesi arzumuz ve isteğimizdir” cevabını verdi.

Dorukhan’ın sınırları zorlayarak oynayan bir oyuncu olduğunu söyleyen Avcı, şunları söyledi: “Dorukhan’la Beşiktaş’ta da çalıştım. O zaman da ciddi bir sakatlık yaşamıştı. Maç öncesi planımız 30-35 dakika kadar kullanmaktı. Bugün oyuna girince çok iyi tepkiler verdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Abdülkadir Ömür ile de ilgili çok olumlu duygular içindeyim. Onunla ilgili hep iyi şeyler düşünmüştüm zaten. Gözyaşlarıyla çıktığı Galatasaray maçı sonrası, ‘Ömür gibi oyuncular bizi şampiyon yapacak’ demiştim. Bazen hayat insanı dibe vurdurur, ama o noktadan kendisi çıkar. Bu durumda biz de ona destek olduk. Abduülkadir Ömür hem yetenekli hem de iyi bir insan. Hem de bu verimli toprakların çocuğu. Ayrıca bu kulübün taraftarı, özel bir oyuncu. Önceden kenarda oynuyordu. Ben 8 ve 10 gibi mevkilerde kullanıyorum ve çok iyi tepkiler alıyorum. Umarım böyle devam eder.”

Teknik Direktör Abdullah Avcı, tedavisi için ülkesine giden Marek Hamsik’ten iyi haberler geldiğini, milli arada takıma katılmasını beklediklerini söyledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Söz Sırası Öğrencilerde

Söz Sırası Öğrencilerde

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil