Ana Sayfa Gündem, Spor 13 Mart 2022

O KUPA TRABZONA GE-LE-CEK

Dün akşam Akyazıda adı gibi bir fırtına vardı,öyle bir futbol vardıki sahada şampiyonluğa inanmışlığın resmi çizilmek istense dün akşam ki sahanın resmi çizilirdi.

TFF Süper Lİgi Ahmet Çalık sezonunun bitimine 10 hafta kala evinde Göztepeyi ağırlayan Bordo Mavililer ilk golü yiyip yenik durumuna düşmesine rağmen maçın sonunda skorbordda 4-2 Trabzonsporun üstünlüğünü gösteriyordu.

Trabzonspor Maça  Uğurcan Çakır , Stefano Denswil, Bruno Peres,Ahmetcan Kaplan,Berat Özdemir ,Manolis Siopis,Abdülkadir Ömür , Anders Trondsen ,Edin Visca,Anthony Nwakaeme ,Andreas Cornelius on biri ile başladı.

Her iki takım da açık futbolu tercih edince izleyenler maçtan büyük bir keyif aldı iki takımında sürekli gole yakın bir oyun anlayışı ile sahaya çıkması karşılıklı ataklarıda kaçınılmaz yaptı

14. dakikada Cornelius’un pasında ceza alanı sağ çaprazında Nwakaeme’nin şutunda, top üsten auta çıktı.

21. dakikada Nwakaeme’nin aşırtma pasında topla buluşan Cornelius’un dönerek vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci İrfan Can Eğribayat’da kaldı.

23. dakikada sol taraftan yapılan ortada, ceza alanı içindeki kalabalıkta son olarak Berkan Emir’in yakın mesafeden kafa şutunda, kaleci Uğurcan Çakır büyük bir tehlikeyi önledi.

24. dakikada Visca’nın pasında savunmanın arkasında topla buluşarak İrfan Can Eğribayat ile karşı karşıya kalan Nwakame’nin şutunda, meşin yuvarlak kaleciden döndü.

Göztepe, 31. dakikada Halil Akbunar ile öne geçerken yanıt 34. dakikada Nwakaeme’den geldi.

31. dakikada savunmada Berkan Emir’in pasında, Denswil’den sıyrılarak sol taraftan ceza alanına giren Halil Akbunar, kaleci Uğurcan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelere gönderdi. VAR üzerinden Denswil’e faul yapılıp yapılmadığı incelenen pozisyonda, gol kararı verildi: 0-1.

34. dakikada Trabzonspor eşitliği sağladı. Cornelius’un pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Nwakaeme’nin yerden vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci İrfan Can Eğribayat’ın solundan filelere gitti: 1-1.

Dakikalar 37’yi gösterdiğinde sahneye Abdülkadir Ömür çıktı ve skor 2-1’e geldi. İlk yarıda son sözü ise 43. dakikada Göztepe’den Soner Aydoğdu söyledi.

37. dakikada Trabzonspor öne geçti. Orta alandan kaptığı topla ceza alanına hareketlenen Visca, meşin yuvarlığı Abdülkadir Ömür’ün önüne bıraktı. Bu futbolcu da topu dokunarak filelere gönderdi: 2-1.

43. dakikada bu kez konuk takım eşitliği sağladı. Berkan Emir’in soldan pası sonrası ceza alanı içinde Soner Aydoğdu’nun vuruşunda, kaleci Uğurcan Çakır’ın müdahalesine rağmen top filelerle buluştu: 2-2.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-2 sona erdi.

İkinci yarı sahaya 3 değişikle çıkan Abdullah Avcı Berat Albayrak,Cornelius ve Trondsen’i kenara alırken sahaya Djaniny,Dorukhan ve Yusuf Erdoğanı sürdü

Yapılan bu değişiklikler meyvesini 10 dakika da  dakika gösterdi

önce 49. dakikada Trabzonspor tekrar öne geçti. Nwakaeme’nin uzun pasında, savunmada Angel’in hatasıyla topu önünde bulan Djaniny, kaleci İrfan Can Eğribayat’ı geçerek topu filelere gönderdi: 3-2.

ardından 54. dakikada bordo-mavili ekip farkı 2’ye çıkardı. Visca’nın pasıyla ceza alanı içinde uygun durumda topla buluşan Abdülkadir Ömür’ün şutunda, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 4-2.

maçta başka gol olmayıca Trabzonspor şampiyonluk yolunda bir engeli daha kayıpsız atlatmış oldu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil