Ana Sayfa Dünya, Gündem 16 Mart 2022

JAPONYA SALLANDI …

Reuters’ın son dakika olarak duyurduğu habere göre, Japonya’da 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin Japonya’nın kuzeydoğu kıyısında meydana geldiği açıklandı. Yetkililer, depremin ardından tsunami uyarısında bulundu.

6,4’LÜK BİR DEPREM DAHA MEYDANA GELDİ

Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu USGS, depremin merkez üssünün Japonya’nın kuzeyinde yer alan Sendai olarak açıkladı. 7.3 şiddetindeki depremin hemen ardından bölgede, iki dakika gibi kısa bir süre içerisinde, 6,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Japon  TV kanalı, depremin çok şiddetli hissedildiğini açıklarken, henüz can veya mal kaybına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Deprem, binaların şiddetle sallandığı Tokyo da dahil olmak üzere doğu Japonya’nın büyük bölümlerini salladı. Japonya’nın ulusal afet uyarı sistemi “J-Allert” binlerce Japon vatandaşına anlık uyarı gönderdi. Riskli bölgelerde bulunan halka, yüksek kesimlere gitme çağrısı yapılırken, dalga yüksekliğinin 1 metre olarak tahmin edildiği bildirildi

AYNI BÖLGE 9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREMLE SALLANMIŞTI

Aynı bölge, 2011’de Fukushima nükleer felaketini tetikleyen 9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, ardından tsunami felaketi yaşanmıştı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

UĞURCAN KAMPA KATILACAK …

UĞURCAN KAMPA KATILACAK …

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil