DOLAR 32,5422 -0.01%
EURO 34,9092 0.13%
ALTIN 2.426,490,16
BITCOIN 2051060-4.20075%
Trabzon
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:01

AKŞAMA KALAN SÜRE

Kılıçdaroğlu : Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak’ta Elektriği Çiftçilere Ücretsiz Vereceğiz.
  • Haberin Yildizi
  • Gündem
  • Kılıçdaroğlu : Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak’ta Elektriği Çiftçilere Ücretsiz Vereceğiz.

Kılıçdaroğlu : Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak’ta Elektriği Çiftçilere Ücretsiz Vereceğiz.

ABONE OL
16 Mart 2022 07:04
Kılıçdaroğlu : Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak’ta Elektriği Çiftçilere Ücretsiz Vereceğiz.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu TBMM de partisinin grup konuşmasında yaptığı konuşmada Türk Çiftçisine “Bütün çiftçilere açık ve net söylüyorum; senin hakkını ve alın terini Afrika’ya götürüp orada peşkeş çekmelerine izin veriyorsan, koşa koşa gidip oyunu ver kardeşim AK Parti’ye.” dedi.

Ücretsiz elektirik vaadinide tekrar hatırlatan Kılıçdaroğlunun konuşması şöyle :

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa ve Diyarbakır ziyaretlerini anımsatarak, bu illerdeki çiftçilere ücretsiz elektrik vaadinde bulunduğunu anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Yapın oralarda elektriği bedava, elinizi tutan mı var?” ifadesini kullandığını aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Yatırım teşvik belgesini, CHP’li belediyelerin, büyükşehirler dahil, kuracağı şirkete vereceksin. Diğer şirketlere nasıl veriyorsun, bizim kuracağımız şirkete de teşvik belgesini vereceksin. Güneş panellerinin kurulacağı hazine arazilerini bize tahsis edeceksin. ‘5 bin megavat elektrik üreteceksin, hadi bakayım araziyi de veriyorum sana. Hadi bakayım üret.’ diyeceksin. Araziyi istiyorum. EPDK tarafından lisans vereceksin ve TEİAŞ da bize hiçbir engel çıkarmayacak, trafolar orada olacak, ürettiğimiz elektriği, enterkonnekte sisteme verecek. Önce 6 ilde; Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak’ta elektriği aşamalı olarak çiftçilere hiçbir bedel alınmadan, ücretsiz vereceğiz.”

Bu şekilde üretecekleri elektrik miktarının Akkuyu Nükleer Santrali’nin üreteceği miktara eş olacağını savunan Kılıçdaroğlu, “Konuyu Diyarbakır’da açtığımda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ‘Biz de ortak olmak istiyoruz.’ dedi. Çünkü hem elektriği ücretsiz vereceğiz, aynı zamanda enterkonnekte sisteme daha fazla elektrik verip ayrıca gelir elde edeceğiz. Bütün çiftçilere aşamalı olarak, daha sonra bölge bölge bunu büyüteceğiz.” ifadelerini kullandı.

İktidarın, Türkiye’deki çiftçinin üretim yapmasını istemediğini, Afrika, Nijer ve Sudan’da üretim yaparak bu ülkelerin çiftçilerinin kazanmasını istediğini öne süren Kılıçdaroğlu, “‘Onlar kazansın, bizim çiftçi de batsın.’ diyorlar. Bütün çiftçilere açık ve net söylüyorum; senin hakkını ve alın terini Afrika’ya götürüp orada peşkeş çekmelerine izin veriyorsan, koşa koşa gidip oyunu ver kardeşim AK Parti’ye.” dedi.

Üretmek isteyen çiftçiler için tek adresin CHP olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, çiftçilerin partisine oy vermesini istedi. Kılıçdaroğlu, “(Milliyetçilik) diyorlar ya, işte milliyetçilik budur. Önce benim insanım kazanacak. Bahçeli de duysun bunu. Adam Afrika’ya gidiyor, yer kiralıyor. Ona sesini çıkarmıyor. Kılıçdaroğlu Diyarbakır’a gitmiş, çiftçiye ücretsiz elektrik verecek. ‘Vay sen oraya nasıl gidersin?’ Ben Türkiye’nin her noktasına alnım açık giderim, bu ülke için giderim, vatanım, bayrağım için giderim ama sen gidemezsin.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!