Ana Sayfa Gündem, Politika 18 Mart 2022

CUMHURBAŞKANI:AK PARTİ 21 YILDIR MİLLETİNİN HİZMETİNDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “2023 seçimleri, AK Parti’nin, Cumhur İttifakı’nın geleceğinin ötesinde, ülkemizin ve milletimizin kaderi bakımından gerçek anlamda bir yol ayrımını ifade edecektir. Biz bu seçimde öncelikle, Türkiye’yi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılına atfettiğimiz büyük hedeflerine ulaştırarak, ülkemizin demokrasi ve kalkınma kazanımlarını korumanın peşindeyiz” dedi.

Ağustos ayında AK Parti’nin 21’inci yaşını, kasımda ise iktidarlarının 20’nci yılını geride bırakacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

İl ziyaretlerimizde teşkilatlarımızla bir araya gelmemize vesile olan Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantılarına mutlaka katılıyoruz. Dünyada, bölgemizde ve ülkemizde yaşanan nice meseleyle nice krizle nice gelişmeyle uğraşırken parti çalışmalarını da asla ihmal etmedik, etmiyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda, milletvekilleriyle yaptıkları sohbet toplantılarının dördüncüsünü salı günü gerçekleştirdiklerini, bugün de il başkanlarıyla bir araya geldiklerini vurguladı. Pazartesi günü, Merkez Yürütme Kurulu’nu ardından da eski dönem milletvekilleri ve il başkanlarıyla yemekli toplantıda bir araya geleceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her zaman söylediğimiz gibi AK Parti, milletin partisidir, milletin sesidir, milletin hizmetkârıdır, günün 24 saati milletle beraberdir” dedi.

Muhalefetin eser ve hizmet merkezli tartışmalardan ısrarla kaçtığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü bu konuda hem geçmişteki müktesebatları itibarıyla söyleyecek sözleri yok hem de geleceğe dönük çalışmaları, hazırlıkları, projeleri mevcut değil. Bizim de üzerine üzerine gitmemiz gereken yer işte tam da burasıdır. Muhalefetin çapsızlığını eser ve hizmet siyasetimizin gücüyle ortaya koyarak ülkenin sadece geçmişinin değil geleceğinin de partisi olduğumuzu herkese kabul ettirebiliriz. Mesela eğitimde, ülkemizdeki resmî, özel okul sayısını 50 binden 90 bine çıkarmışız. Bekleriz ki siyasi rakiplerimiz bunu 100 bine 120 bine çıkarma taahhüdü ile karşımıza gelsin. Böyle bir dertleri var mı? Yok. Biz bu okullarda görev yapan öğretmen sayısını 151 binden 1 milyon 212 bine getirmişiz. Bekleriz ki onlar daha iyisini nasıl yapacaklarını söylesinler. Okullarımızda 20 yılda, 3 milyar 400 milyona yakın ders kitabını çocuklarımıza ücretsiz dağıtmışız. Onlar daha ötesine geçerek bir proje ortaya koysunlar. Üniversite sayısını 76’dan 207’ye, akademik personel sayısını 70 binden 182 bine, öğrenci sayısını 1,6 milyondan 8,5 milyona çıkarmışız. Onlar daha kaliteli yükseköğretim için bir teklif sussunlar. Var mı böyle bir dertleri?”

Şu anda üniversitenin bulunmadığı il olmadığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Hatırlayın, ne dediler? ‘Ne gerek var ya, şu anda 76 tane üniversite yeter’ dediler. Arkadaşlar, almıyor, kavramıyor. Bizim derdimiz Hakkâri’deki evladımızın ayağına üniversiteyi götürmek. Hakkâri’deki evladımızı İstanbul’a, Ankara’ya İzmir’e götürmek değil, üniversiteyi onun ayağına götürmek. Öyleyse doğu ve güneydoğuyu düşünen kim? Biz, biz… Hocalarımızı da tüm hizmet edecek elemanları da oraya götürdük. Kim seviyormuş Kürt kardeşlerimizi, evlatlarımızı? Biz seviyoruz, biz. Bizde ayrım yok. ‘Batıda ne varsa doğuda da güneydoğuda da o olacak’ dedik. Sözümüzde durduk, bundan sonra da duracağız. Bu ülkede Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Gürcü’sü Abaza’sı ile 85 milyon bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.”

Bazılarının “Siz gerçekten Kürt’leri de seviyor musunuz?” diye saf saf sorduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Allah’tan korkun ya. Rabbimizin emrine bir defa ittiba etmişiz. Asla ayrım diye bir şey burada biz yapamayız. Rabbimizin tüm yarattıklarının, siyahı ile beyazı ile Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Gürcü’sü, Abhaz’ı ile bunlar bizim kardeşlerimiz. Üstünlük şu kavim, bu kavimle değil sadece ittiga iledir. Şimdi onlara ‘Siz ittigayı biliyor musunuz?’ diye sormak lazım. Bilmezler çünkü onlar başka şeylerle meşgul. Allah katında en yüksek olanların kim olduğunu Rabbimiz bilir ve en saygın olanlar da onlardır.”

“ÜLKEMİZE ŞEHİR HASTANELERİ MODELİYLE SALGIN DÖNEMİNDE TÜM DÜNYANIN GIPTAYLA BAKTIĞI BİR ALTYAPIYI KAZANDIRDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlıkta tarihin en büyük reformunu yaptıklarını, hastanesinden doktoruna, ambulansından ilacına her alanda millete en üst standartlarda hizmet verilmesini temin ettiklerini vurguladı. Muhalefetten yapılanların üzerine ne ekleyeceklerini açıklamasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Çıksınlar söylesinler. Ülkemize şehir hastaneleri modeliyle salgın döneminde tüm dünyanın gıptayla baktığı bir altyapıyı kazandırmışız. Onlar daha ileri ne yapacaklarını anlatsınlar. Mesela adalette. Hâkim, savcı sayısını 2,5, yardımcı personel sayısını 3 kat artırarak, mahkemeleri yaygınlaştırarak, modern binaları yaparak, bilişim altyapısını güçlendirerek milletimizin adalet hizmetlerine erişimini kolaylaştırmışız. Onlar daha yüksek standartlar taahhüt etsinler. Onlar, ‘Bu güzel binaları yapmak adaleti getirmez’ dediler. Biz de ‘At denize, balık bilmezse Halik bilir.’ diyoruz. Merdiven altlarında adalet arayışının olduğu dönemleri biliriz. Hâkimin savcının bir odaya tıkıştığı dönemleri biliriz. Şimdi bütün bunları aşarak gayet lüks, modern adalet saraylarını yaparak hâkim, savcı çok daha huzurlu, çok daha rahat çalışsınlar diye bu adımları atmışız. Bunu eleştiriyorlar.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenlikte Türk Silahlı Kuvvetlerini, Emniyet ve Jandarma teşkilatlarını, Sahil Güvenliği, Millî İstihbarat Teşkilatını personel, araç-gereç ve operasyonel kabiliyet bakımından dünyanın sayılı güçleri hâline getirdiklerini belirterek, “Şu anda bizim Millî İstihbarat Teşkilatımız belki de Pentagon’dan sonra dünyanın iki numaralı teşkilat binasıdır. Şimdi de inşallah Silahlı Kuvvetlerimizin tüm birimlerini yine Millî İstihbarat Teşkilatımıza yakın bir bölgede, onunla beraber güvenliğimizi çok daha güçlü bir şekilde temsil edeceğiz. Orada görev yapacak Genelkurmay Başkanlığımızdan, Kara, Deniz, Hava hepsine bunları da teslim edeceğiz” diye konuştu.

Aynı şekilde Jandarmaya büyük bir güç kattıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, polis teşkilatının zaten bu noktada iyi bir konumda olduğunu dile getirdi. Gençlik ve Sporda yükseköğrenim öğrencilerinin yurt kapasitesini 182 binden 746 bine çıkardıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve geldiklerinde kredi ve burs ödemelerinde üniversite öğrencilerinin aldığı 45 lirayı 850 liraya çıkardıklarını ifade etti. Spor tesislerinin sayısını bin 500’lü rakamlardan 4 binin üzerine, lisanslı sporcu sayısını 278 binden 11 milyonun üzerine çıkarttıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Onlar daha fazla ne yapacaklarını lütfen açıklasınlar. Ne yapacakları bile inandırıcı değil. Yapsınlar da görelim. Ellerinde şu anda büyükşehir belediyeleri var. Bu büyükşehir belediyelerinde ne yapıyorlar görelim. Lafla olmuyor, peynir gemisi lafla yürümüyor, yapsınlar görelim. Şöyle bir sel afeti olduğu zaman bunların belediyelerinin olduğu yerlerin ne hâle geldiğini hep gördük. Mesela ulaştırmada biz bölünmüş yol uzunluğumuzu, göreve geldiğimizde 6 bin 100 kilometreydi, 28 bin 600 kilometreye çıkardık. Otoyol uzunluğumuzu bin 714 kilometreden 3 bin 532 kilometreye, tünel uzunluğumuzu 50 kilometreden 651 kilometreye, köprü ve viyadük uzunluğumuzu 311 kilometreden 724 kilometreye, yüksek hızlı ve hızlı tren yolu hatlarımızı sıfırdan bin 432 kilometreye çıkarmış buluyoruz. Tersane sayılarımız 37’ydi, 84’e çıkardık. Onlar bunların üzerine ne koyacaklar bunu söylesinler.”

“ÜLKEMİZDE HİÇBİR VATANDAŞIMIZI KİMSESİZ BIRAKMAYACAK BİR SİSTEM KURDUK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Organize Sanayi Bölge sayısını 192’den 332’ye, buralardaki istihdamı 415 binden 2,2 milyona, desteklenen KOBİ sayısını 4 binden 508 bine, teşvik belgesi sayısını 2 bin 654’ten 80 bine çıkardıklarını ve güçlü bir savunma sanayisi altyapısı oluşturduklarını belirterek, “Onlar hangi projeleri hayata geçireceklerini lütfen anlatsınlar” dedi.

Tarımda sektörün millî gelirini 37 milyar liradan 337 milyar liraya, ihracatını 3,7 milyar dolardan 22 milyar dolara, tarımsal destekleri 1,8 milyar liradan 26 milyar liraya, orman varlığını 20,8 milyon hektardan 23 milyon hektara, sulama barajı sayısını 276’dan 936’ya çıkardıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onlar nereleri hedeflediklerini lütfen ifade etsinler” diye konuştu.

Çevre ve şehircilikte Türkiye’yi, deprem başta olmak üzere tabii afetlere hazırlamak için tespit ettikleri 1 milyon 700 bin binanın dönüşümünü tamamladıkları bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hâlen 350 bin konutun dönüşümünü sürdürüyoruz. Onlar daha fazlasını nasıl gerçekleştireceklerini ortaya koysunlar” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 100 bin vatandaşı ev sahibi yaptıklarını söyledi. Kamu hizmetleri için 25 bin bina inşa ettiklerini, Türkiye’ye 126 millet bahçesi kazandırdıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “İklim değişikliğiyle mücadelede Yeşil Kalkınma Devrimi’ni ilan ederek dünyaya örnek olacak adımlar atmışız, onlar da gelsinler kendi planlarını açıklasınlar. Mesela çalışmada asgari ücreti 184 liradan 4 bin 250 liraya, en düşük emekli maaşını 66 liradan 2 bin 500 liraya, istihdam sayısını 19 milyondan 30 milyonun üzerine çıkartmışız. Onlar kendi çıtalarını göstersinler. Mesela sosyal desteklerde biz ülkemizin sosyal yardım bütçesini, tamamına yakını da nakit olmak üzere 2 milyar liradan 69 milyar liraya çıkarmışız, çocuklardan yaşlılara, kadınlardan engellilere, şehit yakınlarından gazilere kadar ülkemizde hiçbir vatandaşımızı kimsesiz bırakmayacak bir sistem kurmuşuz, onlar daha iyi ne yapacaklarını ilan etsinler. Daha yatırıma, istihdama, ihracata, büyümeye gelmedim bile. Sizlerden bu tabloyu her bir insanımıza sürekli anlatmanızı istiyorum. Gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın AK Parti’nin kendi hayatında yaptığı değişimi ve bugünkü sorunlarını çözebilecek yegâne siyasi teşekkür olduğunu görmesini ancak bu şekilde sağlayabiliriz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil