Ana Sayfa Bölge, Gündem 18 Mart 2022

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Çanakkale Zaferi; Aziz Türk Milleti’nin, I. Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren deniz ve kara muharebeleri ile dolu en büyük başarılarından biridir. Çanakkale Cephesi,siyasi ve askeri yönden en önemli mücadele olmasının yanı sıra bu cephede yaşanan muharebeler şüphesiz ki Türk askeri için gerçek bir vatan savunması olmuştur. Savaş, zaferle sonuçlanmış ve Türk tarihine adını 18 Mart Çanakkale Zaferi olarak yazdırmıştır.

​​Çanakkale Zaferi’nin her satırında; isimsiz kahramanlar ve insanlık onuru vardır. Canlarını feda ederek ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten, kahraman gazilerimiz ve aziz şehitlerimiz; milletimizin vatan, bayrak, istiklal ve hürriyetleri uğruna neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermişlerdir.Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anıtıdır.

​​18 Mart Çanakkale Zaferi, Anadolu halkının yaşadığı en büyük zaferlerden biri olduğu kadar aynı zamanda da yaşadığı en büyük acılardan biridir. Bu zafer, tarihte eşine az rastlanır kahramanlık destanlarından olan ve Kurtuluş Savaşı’ndan Cumhuriyet’in kuruluşuna giden çetin yolda milletimizin verdiği varoluş mücadelesidir. Çanakkale, kararlığımızı ve irademizi tüm dünyaya ispatladığımız seferberlik savaşıdır. Çanakkale Savaşı’ndan aldığımız ruh ile atalarımızdan bize emanet olan vatanımızın bütünlüğüne kasteden teröre, terör yandaşlarına, gafillere ve hain emellere karşı kadim mücadelemizi ilelebet sürdüreceğiz.

​​Düşmanı dize getiren fedakârlık, sabır, azim ve zafere olan inanç; bizi bugünlere taşımış, yarınlara da taşıyacaktır. Geçmişi olmayanın geleceğinin de olmayacağının bilinci ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, kanlarıyla ve canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi; rahmet ve minnetle, gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyorum.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil