Ana Sayfa Bölge, Gündem 20 Mart 2022

Ortahisar’dan Şehit Ailelerine Yeni Hizmet Binası!

Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yeni binası hizmete açıldı. Ortahisar Belediyesi’nin Pazarkapı Projesi içinde engelli derneklerine tahsis ettiği ofis alanlarından sonra şimdi de Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne de mekân tahsis edildi.

Ortahisar’dan şehit ailelerine yeni hizmet binası!

Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yeni binası hizmete açıldı. Ortahisar Belediyesi’nin Pazarkapı Projesi içinde engelli derneklerine tahsis ettiği ofis alanlarından sonra şimdi de Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne de mekân tahsis edildi. Düzenlen açılış törenine Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, 17. Komando Tugay Komutanı Vekili Piyade Albay Murat Yetim, Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Trabzon’daki şehit aileleri dernekleri temsilcileri, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda sivil toplum örgütünün temsilcisi katıldı.

“BU VATAN İÇİN VARIZ”

Törenin açılış konuşmasını yapan Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref İşler, en önemli amaçlarının şehit ailelerini, şehit yakınlarını rahat ettirebilmek olduğunu dile getirdi. Binayı tahsis eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e şehit aileleri adına teşekkür eden Şeref İşler şöyle konuştu: “Bugün çok anlamlı bir gündeyiz. Şehitliğin anlamını yaşamak lazım. Biz şehitliğin anlamını yaşayamadığımız için bugün burada şehitlerimizi anacağız. Öncelikle bize bu fırsatı veren, bu duyguları yaşatan Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e teşekkür ediyorum. Bizi onurlandırmış, gururlandırmıştır. Dileğimiz şehit ailelerimizi, şehit yakınlarımızı rahat ettirebilmek. Eğer biz onları rahat ettirebiliyorsak, bu bizim için çok önemli. Bugün Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Dumlupınar’da milyonlarca şehidimiz var. Biz o şehitlerin torunlarıyız. Onlar vardı ki, biz bugün buradayız.  Onların sayesinde yaşıyoruz, onların sayesinde topraklarımıza sahip çıkıyoruz, bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkıyoruz. O günkü şehitlerimiz Çanakkale şehidi, bugünkü şehitlerimiz ise terör şehidi… Ülkemizin bütün köşesindeki şehitlerimizi anıyoruz. Biz her zaman şehit olmaya hazırız. Bir tane şehit veriyoruz, bin tane doğuyor. Biz bütün askerlerimizin karşısında boynumuz bükük duruyoruz. Askerimize, polisimize, güvenlik görevlilerine, korucularımızın hepsine buradan sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum. Ölmüş gazilerimizin ruhları şad olsun. Biz biriz, beraberiz, varız. Biz bu vatan için varız.”

“MİLLETİMİZİN HER BİR FERDİ ASKERDİR”

Törende bir konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay, katılımcılara Ankara’da bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in selamını iletti. Gülay, konuşmasına şöyle devam etti: “Çanakkale Zaferi’nin anma gününün 107. yıl dönümü olan bugünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Şehit ailelerine ne mutlu ki, şehit annesi ve babası oldular. Ecdadımız o günlerde acılarla, cansiparane yurdu savunarak imanla kararlılıkla yaşayarak, savaşarak güzel ülkemizi düşmandan temizlediğini asla görmemezlikten gelmemeliyiz. Ülkemiz doğal güzellikleri ve zengin kaynaklarıyla düşmanın isteyebileceği bir ülkedir. O nedenle ülkemiz için her zaman güçlü, imanlı, kararlı savunuculara ihtiyaç olacaktır. Bu da şüphesiz asil Türk milletinin her bir ferdidir. Milletimizin kadını, erkeği, genci, yaşlısı vatanımıza yönelik en ufak bir şey söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan bu ülke en iyi asker olabilecek güçtedir. Dedelerimiz, atalarımız tarihe böyle bir not düştüler. Şehit ailelerimize ne kadar yardım yapsak azdır, yine de haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Çünkü onlar bizim için, bu ülke için canlarını feda ettiler. Birçoklarının mezarı nerededir, bilmiyoruz. Ama onlar için rahmet okuyoruz.”

“BAŞKAN GENÇ’İN MESAJINI İLETTİ”

Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay, Ortahisar Belediye Başkanı Başkan Ahmet Metin Genç’in açılış töreni için gönderdiği nottaki şu ifadeleri aktardı: “Bu açılıştan mutluluk duyuyorum. Bütün şehit ailelerimize, saygılarımı, sevgilerimi ve hürmetlerimi sunuyorum. Her zaman yanlarındayız.” Ben de bu anlamlı günde bütün şehitlerimizi, rahmetle, minnetle anıyorum. Allah mekânlarını cennet etsin diyorum. Zaten cennetteler. Ailelere tekrar sabırlar dilerken, her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Sizleri, saygıyla, sevgiyle ve hürmetle selamlıyorum.”

ŞEHİT ANNESİNE ANLAMLI HEDİYE

Açılış töreninde Şırnak’tan ana sınıfı öğrencilerinin gönderdiği hediyeyi 17. Komando Tugay Komutanı Vekili Piyade Albay Murat Yetim, şehit annesi olan Emine Kurtoğlu’na takdim etti. Hediyeyi alan şehit annesi Kurtoğlu, çok duygusal anlar yaşadı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil