Ana Sayfa Gündem, Teknoloji 21 Mart 2022

25 FABRİKA, 4 PROJE 320 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 320 milyon lira yatırım tutarına sahip 25 fabrikanın açılışını yaptıklarını belirterek, “Makineden tekstile, gıdadan yapı elemanlarına kadar birçok alanda üretim yapan bu fabrikalar 650 kişiye istihdam sağlıyor.” dedi.

Bakan Varank, Çorum Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) 25 fabrika ile 4 projenin toplu açılışını yaptı. Bakanlık olarak bir yandan yatırımcıları desteklerken diğer yandan önemli projelere imza attıklarını vurgulayan Varank, “Bu fabrikaların hemen hepsi bakanlığımızdan teşvik belgesi alarak kuruldu. Bu belgeler sayesinde cazip avantajlardan yararlandılar. Çorum’a ve ülkemize yaptıkları katma değeri düşününce bu desteği sonuna kadar hak ettikleri de bir gerçek.” şeklinde konuştu.

4 ÖNEMLİ PROJE

Teşviklerin yanında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının da sağladığı desteklerle bütçeleri toplamı 8 milyon lirayı aşan 4 önemli projeyi Çorum’a kazandırdıklarını anlatan Varank, “Bugün ayrıca o projelerin de resmi açılışını yapıyoruz. Çorum Belediyesi ile hayata geçirdiğimiz Çoruminia, Veli Paşa Hanı ve Çatak Tabiat Parkı projeleri sayesinde turizminin gelişmesine katkı sağlıyoruz. Yine SOGEP kapsamında desteklediğimiz ‘Güçlü Kadın Güçlü Gençlik Projesi’ ile istihdam atölyeleri kuruyoruz. Böylece sanayiye kalifiye iş gücü yetiştirirken, kadın istihdamını da artırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

650 KİŞİYE İSTİHDAM

Çorum ve Amasya’da yeni yatırımlara devam ettiklerini dile getiren Varank, “Merzifon’da üretim ve istihdamın dinamosu olacak 20 fabrikanın açılışını yaptık. Şimdi de Çorum’da 320 milyon lira yatırım tutarına sahip 25 fabrikanın açılışını gerçekleştiriyoruz. Makineden tekstile, gıdadan yapı elemanlarına kadar birçok alanda üretim yapan bu fabrikalar 650 kişiye istihdam sağlıyor.” diye konuştu.

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ

Bakan Varank, tüm dünya ekonomilerinin zor sınavlara tabi tutulduğu tarihi zamanlardan geçildiğinin altını çizerek, “Savunma sanayisi başta olmak üzere her alanda dışarıya olan ekonomik ve teknolojik bağımlılığımızı azaltacak atılımlar yaptık. Bu zor süreçler de bize, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunun ne kadar doğru ve yerinde bir strateji olduğunu gösterdi.” dedi.

İLK SIRADA

Ekonominin 2021’in son çeyreğinde yüzde 9,1, yıl genelinde ise yüzde 11 büyüdüğünü belirten Varank, “Bu rakamlarla G-20 ve AB ülkeleri arasında ilk sırada yerimizi aldık. Geçen yılki ihracatımız da cumhuriyet tarihi rekorlarını kırarak 225 milyar doları geçti. Yine istihdamda büyük başarılara imza attık. 2021 yılındaki istihdamda bir önceki yıla göre yaklaşık 3 milyon 200 bin kişilik artış oldu. Bu artışla işsizlik oranı da yüzde 11,3’e geriledi.” diye konuştu.

İSTİKRAR ADASI

Bakan Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği liderlikle Türkiye’nin uluslararası konumunun çok daha güçlendiğini vurgulayarak, “Dört bir yanımız ateş çemberi iken Türkiye bölgesinde bir istikrar adası olarak ortaya çıkıyor. Gösterdiği siyasi ve ekonomik güç sayesinde politika yapımcılığı üstleniyor. Türkiye, etrafında yanan ateşe ve ekonomik krizlere rağmen yoluna emin adımlarla devam edecek. Sizlerin de desteğiyle ülkemiz tüm krizleri fırsata çevirecek liderliğe ve tecrübeye sahip. Nasıl 2008 krizinden güçlenerek çıktıysak, buradan da alnımızın akıyla çıkacağız. Siz yeter ki bize ve ekonomi politikalarımıza güvenin. Yatırım yapmaya, istihdam oluşturmaya ve ihracatı artırmaya devam edin. Bakanlığımızın verdiği desteklerden ve kredilerden yararlanın. Bizler her daim sizlerin yanında olacağız. Göreceksiniz ki hem sizler hem de ülkemiz kazanacak.” ifadelerini kullandı.

Varank, Çorum’un 2021 yılında ihracatını bir önceki yıla göre yüzde 300 artışla 2 milyar 600 milyon dolara yükselttiğini işaret ederek, yatırımcılara teşekkür etti.

Bakan Varank, açılış töreninin ardından kentteki iş insanlarıyla Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) konferans salonunda istişare toplantısında bir araya geldi.

Toplantıya Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da katıldı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Kabine Bugün Toplanıyor!

Kabine Bugün Toplanıyor!

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil