Ana Sayfa Gündem, Kültür 21 Mart 2022

GEZEN SİNEMA TIRI YENİDEN YOLLARDA

Sinema salonlarına ulaşımı kolay olmayan ve sinemaya gitme imkânı bulamamış çocukları sinema ile tanıştırmak ve kültürel ve sanatsal etkinlikleri çocukların gündelik yaşamlarına yakınlaştırabilmek amacıyla 2018 yılında yola çıkan gezen sinema tırı, 2022 yılında da yolculuğuna devam edecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sanat İçin Yola Çık Derneği iş birliğinde yürütülen proje için özel tasarlanan 90 kişi kapasiteli ve uygun teknik ekipman ve iklimlendirme olanağına sahip tır ile sinema salonu olmayan ilçelerde temel eğitim ve ortaöğretim öğrencilerine film gösterimleri yapılacak.

Yaklaşık 750 çocuğun aileleri ile açık havada film izleyebilmesine de imkân sağlayan gezen sinema tırında, film gösterimleri öncesinde yapılacak çeşitli interaktif sanat etkinlikleri ile çocukların diğer sanat dalları ile de buluşması sağlanacak.

Bolu, Düzce, Sakarya Çankırı, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat Tunceli, Malatya, Elazığ, Tunceli, Adana, Hatay ve Kilis’in ziyaret edilmesinin planlandığı projenin ilk durağı bugün Tekirdağ olacak.

Gezen sinema şu ana kadar Siirt’den Artvin’e Ağrı’dan Kastamonu’ya Diyarbakır’dan Giresun’a 54 il ve 162 ilçede yüzbinlerce çocuğa beyaz perde ile tanıştırdı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

SONUÇLAR ŞAŞIRTACAK…!

SONUÇLAR ŞAŞIRTACAK…!

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil