Ana Sayfa Gündem, Spor 24 Mart 2022

RAKİP PORTEKİZ TEK İHTİMAL GALİBİYET

A Millî Takımımız 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde bugün Portekiz ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Porto şehrinde bulunan Dragão Stadyumu’nda oynanacak Portekiz-Türkiye müsabakası, TSİ 22.45’te başlayacak ve TRT 1’den naklen yayınlanacak.

Karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu’ndan Daniel Siebert yönetecek. Siebert’in yardımcılıklarını Jan Seidel ve Rafael Foltyn yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Sandro Schärer olacak. Maçta aynı ülkeden Marco Fritz VAR, Bastian Dankert ise AVAR olarak görev alacak.

Ay-Yıldızlılar, Portekiz ile tek maç üzerinden oynanacak yarı final mücadelesini kazandığı takdirde, 29 Mart Salı günü Konya’da İtalya-Kuzey Makedonya play-off eşleşmesinin galibiyle final maçında, Portekiz maçını kaybetmesi halinde ise İtalya-Kuzey Makedonya müsabakasının mağlubu ile yine Konya’da özel maçta karşı karşıya gelecek.

Türkiye-Portekiz A Millî maçları

Türkiye, Portekiz ile bugüne kadar 8 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 2’sini Türkiye, 6’sını ise Portekiz kazandı. Ay-Yıldızlıların 8 golüne karşılık, Portekiz 16 gol kaydetti. İki ülke arasındaki 5 resmi maçın tamamını Portekiz kazandı.

Ay-Yıldızlılar 603. maçına çıkıyor

A Millî Takımımız, Portekiz karşılaşmasıyla 603. defa sahaya çıkacak. Ay-Yıldızlılar, 99 yıllık tarihinde 326’sı resmi, 276’sı özel 602 maçta biri hükmen olmak üzere 230 galibiyet aldı, 144 defa berabere kaldı, 228 kez de rakiplerine yenildi. Millî Takımımız bu maçlarda üçü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 805 gol atarken, kalesinde 862 gol gördü. Bugüne kadar 90 farklı ülke millî takımıyla mücadele eden millîler, 602 karşılaşmanın 519’unu Avrupa, 33’ünü Asya, 24’ünü Afrika, 23’ünü Amerika, 3’ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

A Millî Takımımız FIFA 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Grubu’nda 10 maç sonucunda topladığı 21 puanla grubu ikinci sırada tamamlamış ve play-offlara kalmıştı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

ÇİĞ SÜT FİYATI AÇIKLANDI

ÇİĞ SÜT FİYATI AÇIKLANDI

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil