DOLAR 32,5852 0.16%
EURO 35,0042 -0.11%
ALTIN 2.439,130,14
BITCOIN 21011280.67854%
Trabzon
21°

KAPALI

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

SAS TİMLERİ MÜDAHALE ETTİ,TARIM BAKANLIĞI BALIKÇILARA KISITLAMA GETİRDİ

SAS TİMLERİ MÜDAHALE ETTİ,TARIM BAKANLIĞI BALIKÇILARA KISITLAMA GETİRDİ

ABONE OL
26 Mart 2022 20:35
SAS TİMLERİ MÜDAHALE ETTİ,TARIM BAKANLIĞI BALIKÇILARA KISITLAMA GETİRDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna’nın Rus savaş gemilerine karşı Karadeniz’de döşediği mayınlar, Türkiye’ye doğru sürüklendi.

Mayınların İğneada’dan Sinop’a kadar yayılabileceği uyarısı yapılırken, Samsun’da ve İstanbul Boğazı açıklarında söz konusu cisimler görüldü.

KARADENİZ’DE ALARM

Güvenlik güçlerinin alarm durumuna geçmesinin ardından, Karadeniz sularında balık tutma faaliyetinin yasaklanması kararlaştırıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, bir sonraki duyuruya kadar her türlü balık avcılığının askıya alındığını duyurdu.

Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

BALIK AVCILIĞI DURDURULDU

“Balıkçıklarımızın ve halkımızın can ve mal güvenliği için bugünden itibaren (26 Mart 2022) ikinci bir duyuruya kadar, Bulgaristan-Kefken arasındaki Karadeniz sularında, gün batımından gün doğumu süresince, küçük teknelerle yapılan olta avcılığı da dahil olmak üzere her türlü balık avcılığı durdurulmuştur.”

Karadeniz sularında balık tutmak yasaklandı #1

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR’DAN AÇIKLAMA 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmî ziyaret kapsamında geldiği Katar’ın başkenti Doha’da Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığında da inceleme ve denetlemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından gazetecilerin “İstanbul Boğazı açıklarında bulunan mayına benzer cisimle” ilgili sorusunu yanıtlayan Bakan Akar, şunları kaydetti:

“Sabah saatlerinde İstanbul Boğazı açıklarındaki bir ticari gemiden ‘mayın benzeri bir cisim görüldüğüne’ dair bilgi geldi. Unsurlarımız zaten o bölgelerde yoğun şekilde devriyelerini, görevlerini sürdürüyordu. Süratli bir şekilde SAS timimiz bölgeye intikal ettirildi. Söz konusu cisim mayın olduğunun tespitinin ardından emniyetli bir bölgeye çekildi.

İnceleme sonucunda eski tip olduğu belirlenen mayın, SAS timimiz tarafından etkisiz hâle getirildi. Konuyla ilgili hem Rus hem Ukrayna makamlarıyla görüştük. Koordinasyonumuz devam ediyor.

Deniz trafiğinin emniyetli şekilde sürdürülmesi için başta Deniz Kuvvetlerimiz olmak üzere Sahil Güvenlik ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla gerekli koordinasyon yapıldı. Gerekli tedbirler alındı. Deniz trafiği emniyetli şekilde devam ediyor. Deniz Kuvvetlerimizin yüzer ve uçar unsurları müteyakkız bir şekilde faaliyetleri takip ediyor, çalışmalarını sürdürüyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!