DOLAR 32,5728 0.08%
EURO 34,9852 0.32%
ALTIN 2.426,890,17
BITCOIN 2088525-3.38278%
Trabzon
24°

KAPALI

04:27

SABAHA KALAN SÜRE

EFSANE BİR DÖNDÜ PİR DÖNDÜ

EFSANE BİR DÖNDÜ PİR DÖNDÜ

ABONE OL
11 Eylül 2022 09:07
EFSANE BİR DÖNDÜ PİR DÖNDÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2021-2022 TFF süper lig başladığında herkes diğer sezonlardan farklı bir yıl olacağının farkında değildi,maçlar oynanacak puanlar dağılacak sezon sonunda da bir takım şampiyon olacaktı ama hiçte öyle olmadığını spor kamuoyu ilk yarı bitmeden anlamaya başladı.

Her şey 2020-2021 sezonuna Eddie Newton la başlayan Bordo Mavililer kötü gidişatın ardından 9. haftada Abdullah Avcı ile 2,5 yıllık bir sözleşme imzalayarak takımı Abdullah Avcıya emanet edildi.

Abdullah Avcının takımın başına gelmesiyle gözle görünür değişim de kendini göstermeye başladı öncelikle savunma güvenliği ile başlayan değişim transfer dönemindeki nokta atışları ile bu sezona giren Trabzonspor rekorları bir bir kırarak ilerlemeye devam etti.

Trabzonspor devre arasına 19 maçın sonunda 14  galibiyet 4 beraberlik 1 mağlubiyetle topladığı 46 puanla en yakın rakibi Konyasporun 7 puan önünde lider olarak girdi.

Trabzonsporun durdurulamayan yükselişi ilk olarak Beşiktaşın Hocası sergen Yalçının gidişine vesile oldu sezona Sergen Yalçınla başlayan Beşiktaş 15.haftada kasımpaşa ile berabere kalması sonucu Lider Trabzonsporun 18 puan arkasında kalması sonucu Sergen Yalçın 9 aralıkta Beşiktaştaki Hocalık görevinden ayrıldı.

19 aralıkta Kadıköyde ki maçta Fenerbahçe Beşiktaş karşısında 1-1 berabere kalınca Fenerbahçe Lider Trabzonsporun  14 puan geride kaldı ve  Fenerbahçe yönetimi de teknik Patron Vitor Pereıra ile yollarını ayırdı

Futbol kamuoyu henüz süper ligde iki büyük takımın hocalarının ayrılmasını konuşurken ligin ikinci yarısına Giresunspor mağlubiyeti ile başlayan Galatasarayda da Fatih Terim yönetimle görüşmesinin ardından istifa etti  Galatasarayda Fatih Terim istifa ettiğinde Lider Trabzonsporla arasındaki puan farkı 22 idi

Trabzonspor 2021-2022 sezonunda şampiyonluğa tüm istatistikleri kıra kıra ilerlerken İstanbul takımları ise hocaları ile bir bir yollarını ayırıyordu.

Son olarak 8 Martta ise Türk Futbol tarihinde görürlmemiş bir karara da TFF imza atıyordu. TFF Türk futbolunda  deprem etkisi yaratan bir karar alıyor  Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi sitesinden yayınlanan MHK açıklamasında  Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Abdulkadir Bitigen, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Hüseyin Göçek, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Alper Ulusoy, Halis Özkahya listeden çıkarılırken Özgür Yankaya sadece VAR hakemi olarak görev alacağı açıklanıyordu bu açıklamanın yapıldığı 8 martta ise süper ligde 28. hafta oynanmış ve Trabzonspor süper ligde 15 puan farkla lider konumda idi .

Futbol kamuoyu şimdilerde Fırtınanın şampiyonluğunu konuşurken ortalık toz dumandan gözükmüyor konuşulan ise artık tek bir şey var ” o sene bu sene “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!