DOLAR 32,4778 -0.2%
EURO 34,9419 0.27%
ALTIN 2.436,090,54
BITCOIN 21088691.30915%
Trabzon
21°

KAPALI

04:27

SABAHA KALAN SÜRE

RUSYA İNSANİ AMAÇLI SESSİZLİK İLAN ETTİ

RUSYA İNSANİ AMAÇLI SESSİZLİK İLAN ETTİ

ABONE OL
31 Mart 2022 13:29
RUSYA İNSANİ AMAÇLI SESSİZLİK İLAN ETTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya, Savunma Bakanlığı resmi sitesinden yaptığı açıklamada “Ukrayna’da sivillere yönelik insani koridor açılmasıyla ilgili verdiği yazıda yarın Mariupol’den Zaporijya’ya insani koridor açılacağını açıkladı. Günlerdir askerler tarafından çevrelenen Mariupol’den yapılacak olan tahliyeler ile ilgili konuşan Mizintsev, ’31 Mart 2022 10:00’dan itibaren yalnızca insani amaçlı ‘sessizlik rejimi’ ilan edildi ve siviller ile yabancıların tahliyesi için insani koridor açıldı.”  dedi.

Yapılan açıklama şöyle ; Rusya Federasyonu’na tahliye girişimlerine kesinlikle izin vermeyen ve yalnızca sivil nüfusun hayatını mümkün olan her şekilde kurtarmak için Kiev yetkililerinin vatandaşlarına yönelik zulmü ve sinizmine rağmen, yalnızca insancıl ilkeleri takip ederek, Ukrayna tarafının önerileri herhangi bir ek koşul olmaksızın.

Rusya Silahlı Kuvvetleri, Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin oluşumları, Ukrayna tarafı tarafından ilan edilenler de dahil olmak üzere tüm güzergahlarda “sessizlik rejimini” kesinlikle uyguluyor.

Buna ek olarak, Rus Silahlı Kuvvetleri, 31 Mart 2022 saat 10:00’dan itibaren, yalnızca insani amaçlarla, bir “sessizlik rejimi” ilan etti
ve sivillerin ve yabancı vatandaşların Mariupol’den Zaporozhye’ye tahliyesi için ek bir insani koridor açtı (bir Berdyansk’taki ara nokta). Bu insani operasyonun başarılı bir şekilde uygulanması için, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi temsilcilerinin doğrudan katılımıyla yürütülmesi önerilmektedir.

Aynı zamanda, şu anda Berdyansk’tan Mariupol’a giden yolun bölümünün sistematik olarak Ukrayna Silahlı Kuvvetleri birimlerinden ve havanlardan ve ağır makineli tüfeklerden milliyetçi taburlardan ateşe maruz kaldığını bildiriyoruz.

Kiev makamlarından insani bir koridorun oluşturulması için aşağıdaki koşulların katı bir şekilde yerine getirilmesini talep ediyoruz:

Belirlenen zamanda “sessizlik rejimine” koşulsuz uyulmasını garanti eder, Rus tarafının yanı sıra Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi temsilcilerini saat 06:00’ya kadar yazılı olarak bilgilendirir. 31 Mart 2022;

Özellikle, neo-Nazi militanların insani konvoylara karşı provokasyonlar gerçekleştirmeyi amaçlayan sabotaj ve keşif gruplarının yüksek yoğunlukta eylemlerinin olduğu Berdyansk-Mariupol bölümünde, otobüs konvoylarının kararlaştırılan rota boyunca güvenli hareketini sağlayın.

Buna karşılık, Rus tarafı, Ukrayna makamlarından yukarıdaki koşulları yerine getirmeye hazır olduğuna dair resmi bir yazılı açıklama ve insansız hava araçları da dahil olmak üzere fiili ateşkesin durumunun nesnel bir şekilde izlenmesi yoluyla teyit edilmesinin ardından bir insani koridor açmayı taahhüt eder. .

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!