Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 2 Nisan 2022

ŞİMDİ SÖZ MECLİSTE …

Artan akaryakıt fiyatları  tarım sektörünü olumsuz etkilemeye devam ediyor çiftçiye verilen mazot desteği ise üreticinin beklentilerinin çok altında kalması üreticileri ve dolaylı olarakta vatandaşları etkilemeye devam ediyor 

Gıda fiyatlarının sürekli artmasının sebeplerinden biride sürekli artan akaryakıt fiyatları oluyor.CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, çiftçinin ve tarım ürünü taşıyan araçların kullandığı motorinde ÖTV ve KDV’nin sıfırlanması için kanun teklifi verdi.

Mehmet Güzelmansur  meclis başkanlığına verdiği kanun teklifinde ;Son 1 yılda motorine 23 kez zam yapıldığını hatırlatarak Kanun Teklifi’nin gerekçesinde “Bir yılda motorinin fiyatı yüzde 200’ün üzerinde arttı. Özellikle tarımda, sanayide ve nakliyede kullanılan motorin zamlarından tüm mal ve hizmetler etkilenmekte, iğneden ipliğe her bir ürün ve her çeşit hizmet zamlanmaktadır. Bu durum da ülkemizde korkunç boyutlara gelmiş olan hayat pahalılığını daha da tetiklemektedir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

EMRAH BAŞSAN FARKIYLA …

EMRAH BAŞSAN FARKIYLA …

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil