Ana Sayfa Aktüel, Gündem 3 Nisan 2022

EN GÜZEL BAL KARADENİZDE ÜRETİLEN BAL

Karadeniz Bölgesi; yüksek rakımlı bölgeleri ve ovaları endemik açıdan da zengin olduğundan dolayı bal üretiminin en verimli olduğu yerdir. Karadeniz Bölgesi’nin yüksek rakımlı ovalarında yapılan balcılık faaliyetleri ile Türkiye genelinde ve dünyada en verimli ve yüksek besin değerlerine sahip ballar üretilebilmektedir. Karadeniz Bölgesi’nde en çok tercih edilen bal ise Anzer balıdır.

Sadece Rize’nin Ayder yaylasında üretilen ve ismini de yine buradan alan Anzer balında dünyanın hiçbir fark bölgesinde üretilemeyen eşsiz bir besin üretilmektedir. 500’e yakın çiçek çeşidinin bulunduğunu ve 100’e yakın endemik çiçeğin yetiştiği Ayder Yaylası, yakaladığı bu endemik çeşitlilik sayesinde dünyanın en değerli ballarının ortaya çıkmasını sağlamaktadır.

Karadeniz bölgesinin öne çıkan balları neler?

Anzer balını tüketmek isteyenler için sınırlı üretim olduğundan dolayı dikkat edilmesi gerekiyor. Bu sayede Anzer balı başta olmak üzere Karadeniz Bölgesi’nde üretilen diğer çiçek ve çam bağlarını da tercih ederek güvenli bir şekilde tercih ediliyor

Karadeniz bölgesinde üretimi yapılan ballarda kontrollü bir üretim olduğundan dolayı tüm aşamalar yetkili kurumlar tarafından test edilmektedir. İçerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmayan ballar, ısıl işlem gibi farklı işlemlerden geçmiyor. Bu nedenle başta Anzer balı olmak üzere Karadeniz bölgesinde üretimi yapılan ballar; yüksek besin değerleri, lezzeti, kıvamı ve aroması ile herkesin en çok sevdiği ballar arasında yer alıyor.

Anzer balı kadar Rize kestane balı, Hemşin balı, Artvin kestane balı, dağ balı, orman balı ve karakovan balı gibi özel bal çeşitleri de yine Karadeniz bölgesinde öne çıkanlar ve en çok tercih edilenler arasında.

Gerçek bal lezzeti ile tanışmak isteyen herkesin mutlaka denemesi gereken Karadeniz balları, has lezzetleri, aromaları ve şifa kaynağı olması ile insanların tüketebileceği öncelikli doğal ürünler arasında yer alıyor. Hiçbir katkı maddesi bulunmadığından dolayı insan sağlığı için çok değerli olan ballar için seçici olunması ve güvenilir markaların tercih edilmesi ise yeterli.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil