Ana Sayfa Gündem, Politika 3 Nisan 2022

İLK İFTAR ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİ İLE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Ramazan ayının ilk iftarını Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde şehit aileleriyle birlikte yaptı.

Yemekte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerifi canı gönülden tebrik etti.

Her Ramazanda olduğu gibi bu yıl da ilk iftarlarını şehit yakınlarıyla yapmak istediklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerine sofralarını şereflendirdikleri için şükranlarını sundu.

Burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı :Bu öz güvene, milletten aldıkları güç ve destekle, şehit ve gazilerin fedakârlığı sayesinde sahip olduklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güzel bir kelam-ı kibardır; Muhabbetten Muhammed oldu hasıl, Muhammed’siz muhabbetten ne hasıl? Şimdi, burası bir muhabbet sofrası ve bu muhabbet sofrasının da baş tacı sevgililer sevgilisi Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm şehit yakınlarına ve gazilere, ülkesi ve milleti için canını vermeye hazır şekilde görev yapan kahraman askerlere, polislere, jandarmalara, güvenlik korucularına, gerektiğinde düşmanın ve hainlerin silahlarına göğsünü siper etmeye hazır her bir vatandaşa, şahsı ve milleti adına şükranlarını iletti.

Sizler şehit aileleri, şehit yakınları olarak bir şeye çok inanmalısınız. O da ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz.’ Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Rabbim tüm şehit yakınlarımızı inşallah cennetiyle cemaliyle Sevgili Habibi’ne komşu olan şehitlerimizle beraber haşru cem eylesin.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini davete katılanların Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ederek bitirdi.

İftar öncesi Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da katıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil